Ο Αρης πηγαίνει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στην Αθήνα. Οι Κίτρινοι κρατούν τις τύχες τους στα χέρια τους και θέλουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες, επικρατώντας του παραδοσιακού αντιπάλου τους.

Ο Χερμάν Μπούργος μπορεί να υπολογίζει ξανά στον Μπράμπετς που έβγαλε χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα προπόνησης, δίνοντας μια σημαντική λύση στα μετόπισθεν. Ο τσέχος στόπερ ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκγύμνασης χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις, έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του. Παρά το γεγονός ότι ο Μπεναλουάν έκανε καλή εμφάνιση στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Μπράμπετς θα πάρει τη θέση του και θα είναι ο παρτενέρ του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ ήταν η πρώτη στην οποία απουσίασε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο τσέχος αμυντικός, που μετράει 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Μπούργος θέλει να δει από την ομάδα του ένα αντίστοιχο πρόσωπο με εκείνο της Κυριακής. Μια ομάδα δηλαδή με πλάνο και αποφασιστικότητα, που θα πάει το παιχνίδι εκεί που επιθυμεί για να φύγει από το γήπεδο με τη νίκη. Στην ενδεκάδα δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις, με τον τεχνικό των Κιτρίνων να εμπιστεύεται τα ίδια πρόσωπα που είδαμε και στην Αθήνα, με μοναδική αλλαγή την προσθήκη του Μπράμπετς στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.