Και το θρίλερ στον βυθό της Super League καλά κρατεί. Με τέτοια συνέπεια που όπως όλα δείχνουν την 6η αγωνιστική των playouts στη Ριζούπολη θα έχουμε με δόξα και τιμή κανονικό… τελικό για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού ανάμεσα στον Απόλλωνα (20 β.) και τη Λαμία (21 β.). Την Ελαφρά Ταξιαρχία που το απόγευμα του Σαββάτου πρόλαβε και έβαλε έναν ακόμη βαθμό στο σακούλι ισοφαρίζοντας στο 81′ τον Βόλο (1-1) και την ομάδα της Φθιώτιδας που συνεχίζει στον κατήφορο χάνοντας χθες στην έδρα της και από τον Ιωνικό.

Εχει ο Απόλλωνας συγκεντρώσει στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές επτά χρυσούς βαθμούς, όταν η Λαμία δεν έχει κάνει… σεφτέ. Καμία έκπληξη λοιπόν που μοιάζουν να έρχονται τα πάνω-κάτω και εκεί που είχαμε δεδομένη την ομάδα που υποβιβάζεται απευθείας στη Super League 2, τώρα να βρισκόμαστε μπροστά σε μια χορταστική περιπέτεια. Προχθές στη Ριζούπολη η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ (δεν κάθησε στον πάγκο λόγω ίωσης) αν και πιο «ζωηρή» βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μιας και ο Βόλος προηγήθηκε στο 59′ με τον Φερνάντες. Εδειξε χαρακτήρα όμως. Και αφού σώθηκε από το δοκάρι στο 71′ (εκεί σταμάτησε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες) βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να αρπάξει έστω τον βαθμό, που σήμερα μοιάζει… με χρυσάφι. Ο Βιτλής έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντάουντα σηκώθηκε, πήρε την κεφαλιά και έφερε το ματς στα ίσα (81′).

Η Ελαφρά Ταξιαρχία την επόμενη αγωνιστική αγωνίζεται στην έδρα του Ιωνικού. Η Λαμία πηγαίνει στην Τρίπολη να αντιμετωπίσει τον Αστέρα. Αυτά τα αποτελέσματα είναι που θα βάλουν τον… ρυθμό για τον μεταξύ τους τελικό, που ακολουθεί.

Απόλλων Σμύρνης (Πάρης Κωνσταντακόπουλος): Σόρτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Αλβες (73′ Φερνάντες), Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Κάστρο (73′ Τσίμπσα), Μαρτίνες (86′ Κραγιόπουλος), Φατιόν, Σλίβκα (60′ Εμπακογκού), Ντάουντα.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Πουρίτα (77′ Κορέα), Σιέλης, Αλχο, Γκιουλέν, Μεταξάς (60′ Ριένστρα), Φερνάντες (88′ Τριανταφύλλου), Ρεγκατέν, Ροσέρο, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ.

Δ.Δ.