Η αδρεναλίνη στο κόκκινο καθώς αρχίζουν απόψε τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας με φόντο το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, στο οποίο θα βρεθούν οι ομάδες των ζευγαριών που θα συμπληρώσουν πρώτες τρεις νίκες.

Στο Μιλάνο, η Αρμάνι υποδέχεται την Εφές Αναντολού (20.00, Novasports 5), την οποία έχει νικήσει δύο φορές στην κανονική περίοδο, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ουσιαστικά η τουρκική ομάδα… διάλεξε τον αντίπαλό της χάνοντας ξαφνικά από τον Ερυθρό Αστέρα.

«Αντιμετωπίζουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης με μεγάλο σεβασμό, γνωρίζοντας ότι οι δύο νίκες που πήραμε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου δεν πρέπει να μας εξαπατήσουν, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να μας δώσουν αυτοπεποίθηση, γιατί υπάρχουν πράγματα που προφανώς κάνουμε καλά και μπορούν να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι» τόνισε ο ιταλός τεχνικός των Μιλανέζων Ετόρε Μεσίνα, ενώ ο συνάδελφός του στην Εφές Εγκίν Αταμάν, που αναλαμβάνει και την Εθνική Τουρκίας, σχολίασε: «Η Αρμάνι είναι μια πολύ πειθαρχημένη ομάδα και παίζει έξυπνο μπάσκετ με τον κόουτς Μεσίνα. Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, θέλουμε να πιάσουμε τον ρυθμό μας με ελάχιστα λάθη και ελέγχοντας το ριμπάουντ να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Μπάγερν (22.00, Novasports 4).

Τα πλέι οφ άρχισαν και στο ΝΒΑ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (27 π., 16 ρ.) να οδηγεί τους πρωταθλητές Μπακς στο 1-0 (93-86) επί των Σικάγο Μπουλς. Οι Σέλτικς νίκησαν στο φινάλε 115-114 τους Νετς, από τους οποίους ο Ιρβινγκ έκανε προκλητική χειρονομία προς την εξέδρα.

Γ.Λ.