Η βροχή υπήρξε… πρωταγωνίστρια στο τουρνουά τένις στη Βαρκελώνη και ένας από αυτούς που επηρεάστηκαν ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Υστερα από μόλις ένα γκέιμ στο ματς απέναντι στον Ιλια Ιβάσκα, ο διαιτητής Κάρλος Μπερνάρντες διέκοψε αρχικά τον αγώνα για περίπου 2,5 ώρες και όταν οι παίκτες επέστρεψαν στο κορτ, η βροχή συνεχιζόταν, έστω και αν δεν ήταν τόσο δυνατή. Επαιξαν άλλα πέντε γκέιμ και ο Τσιτσιπάς έδειχνε καταφανώς ανώτερος. Προηγήθηκε με 5-1 και ήταν έτοιμος να σερβίρει για την κατάκτηση του πρώτου σετ, όμως η βροχή δυνάμωσε πολύ και οι αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια. Μάλιστα, σε ένα σημείο της διακοπής, ο Τσιτσιπάς κρατούσε ομπρέλα για να μη βρέχεται ένα ball boy!

Ο αγώνας θα συνεχιστεί σήμερα στις 14.00 και αν ο έλληνας τενίστας πάρει την πρόκριση, τότε θα έχει διπλή αποστολή καθώς θα παίξει το απόγευμα και τον αγώνα της φάσης των «16». Απέναντί του θα βρει έναν εκ των Φεδερίκο Κόρια, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που επίσης δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

Ο Βούλγαρος, πάντως, έχει το προβάδισμα για την πρόκριση, καθώς προηγείται με 4-3 (4-6, 6-3 τα δύο πρώτα σετ) στο τρίτο σετ.

Η Μαρία Σάκκαρη στο μεταξύ, σήμερα θα αντιμετωπίσει στη Στουτγκάρδη τη Λάουρα Ζίγκεμουντ.

Στο τουρνουά του Βελιγραδίου, εξάλλου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε στους «8». Ο σέρβος τενίστας επικράτησε του συμπατριώτη του Λάζλο Τζέρε ύστερα από έναν αγώνα θρίλερ και αφού χρειάστηκε να πάρει τα σετ στο τάι μπρέικ. Εχασε το πρώτο (2-6) και πήρε τα δύο επόμενα (7-6, 7-6), ύστερα από 3 ώρες και 22′.