Για τη Ρεάλ το «έλα» στον Εμπαπέ σημαίνει και «αντίο» σε δύο θρύλους της. Ο Μαρσέλο, ένας από τους αρχηγούς των Καστιγιάνων, ο οποίος έχει μπει στους τελευταίους έξι μήνες του συμβολαίου του, όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει από τον ισπανικό σύλλογο. Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια απέχει πολύ από το καλό του επίπεδο και καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα να γυρίσει στη Βραζιλία. Επιβεβαιώθηκε, από την άλλη, ότι ο Γκάρεθ Μπέιλ θα αποχωρήσει από την ομάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγορά αλλάζει. Λεφτά για μεταγραφές δεν υπάρχουν.

Οι μεγάλοι παίκτες αποκτούν δύναμη. Αποφασίζουν ελεύθερα το μέλλον τους. Μένουν ελεύθεροι, παίρνουν το πριμ υπογραφής και επιλέγουν τον σύλλογο που τους πληρώνει περισσότερο. Το ζήσαμε (μα δεν το καταλάβαμε) το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Μέσι ήταν στην κορυφή της λίστας με τους σούπερ σταρ που άλλαξαν φανέλα χωρίς η ομάδα τους να πάρει ευρώ. Ελεύθερος. Ηταν επίσης οι Αλάμπα, Ντοναρούμα, Σέρχιο Ράμος, Μέμφις, Ερικ Γαρθία και Αγουέρο. Το 2022 η λίστα των ελεύθερων και ωραίων επεκτείνεται σημαντικά τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα. Η Ντόρτμουντ να λέει πάλι καλά που θα πάρει τη ρήτρα για τον Χάαλαντ…