«Σε εμπιστεύομαι τυφλά από την πρώτη μέρα, Στέφανε. Και, με κάποιο τρόπο, συνεχίζεις να υπερβαίνεις τις προσδοκίες μου. Συγχαρητήρια για την πανάξια κατάκτηση το δεύτερου συνεχόμενου τίτλου σου στο Μόντε Κάρλο – ήταν τιμή μου να το βλέπω από κοντά».  

Αυτά τα λόγια φέρουν την υπογραφή του Πάτρικ Μουράτογλου. Αφορούν στον Τσιτσιπά, αμέσως μετά την επιτυχία του τενίστα στο Μόντε Κάρλο. Ο Μουράτογλου, ο διευθυντής της φημισμένης ακαδημίας που φέρει το όνομά του είπε «τα πάντα» για τον έλληνα πρωταθλητή του τένις. Τα συγχαρητήρια που έδωσε την περασμένη Κυριακή στον Τσιτσιπά, έχουν μεγάλη σημασία. Και παράλληλα, δείχνουν και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο άνθρωπος που βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς είναι καλός στο χώμα. Ενίοτε και ασυναγώνιστος, ειδικά στην καλή του ημέρα. Είναι όμως ο καλύτερος; Οσο αγωνίζεται ακόμη ο σπουδαίος αθλητής με το όνομα Ραφαέλ Ναδάλ, προφανώς και ο Τσιτσιπάς πρέπει να έχει στόχο να σταθεροποιηθεί και να θελήσει να πιάσει τον ισπανό αντίπαλό του. Δεν είναι εύκολο. Κυρίως γιατί ο Ναδάλ δεν τα παρατάει ποτέ, δεν παραδίδει τα όπλα. Ο Στέφανος μετά το Μόντε Κάρλο, ένα τουρνουά με ιστορία και αναμφίβολα σπουδαίο, οφείλει να κοιτάξει ψηλότερα. Να θριαμβεύσει σε ένα γκραν σλαμ. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η σεζόν του τένις τώρα εκκινεί. Βρίσκεται στην αρχή της. Και ο αθλητής που έχει μπει σφήνα στα βαριά ονόματα του αθλήματος, είναι καιρός να κάνει το βήμα το μεγάλο. Να ανέβει στην κατάταξη, να πανηγυρίσει ξανά στο χώμα, γιατί όχι και στο Ρολάν Γκαρός. Κοντά είναι, ειδικά όταν παραμένει σοβαρός και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του…