Οι Μπλαουγκράνα υπέστησαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους στο Καμπ Νου σε όλες τις διοργανώσεις, αυτή τη φορά από τη Ράγιο Βαγιεκάνο με 1-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα, πιάνοντας ιστορικό χαμηλό. Είναι η πρώτη φορά που η Μπάρτσα γνωρίζει τρεις σερί ήττες στο γήπεδό της σε μία σεζόν.

Η φίλα προσκείμενη στην Μπάρτσα «Sport» περιέγραψε το αποτέλεσμα ως «καταστροφή», ενώ πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται έναν βαθμό στο επόμενο παιχνίδι της με την Εσπανιόλ, το Σάββατο, για να στεφθεί  πρωταθλήτρια για 35η φορά στη μεγάλη ιστορία της.

Ο Τσάβι ανέλαβε πλήρως την ευθύνη καθώς παραδέχτηκε πως δεν μπόρεσε να δώσει κίνητρο στους παίκτες του.

«Είμαι εξοργισμένος, απογοητευμένος. Απόψε ήταν μια χρυσή ευκαιρία να ανοίξουμε τη διαφορά. Ομως ήταν μία επανάληψη της Φρανκφούρτης και της Καντίθ. Τα λάθη δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται. Πρέπει να είμαστε αυτοκριτικοί. Είναι η πραγματικότητά μας. Πρέπει να έχουμε την ίδια επιθυμία με τον αντίπαλό μας. Καταλαβαίνω πως δεν αποτελεί κίνητρο να κυνηγάμε τη δεύτερη θέση, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, να ακούσουμε τη μουσική του».

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 7ο λεπτό ο Αλβαρο Γκαρθία. Η Μπάρτσα είχε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης, ενώ ο διαιτητής Ισίδρο Ντίαθ ντε Μέρα δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Γκάβι από τον Κατένα στο 89ο λεπτό προκαλώντας την οργή των φιλάθλων που τον αποδοκίμασαν και φώναζαν «Είσαι τόσο κακός». Στο τέλος του αγώνα αποδοκίμασαν πάντως και τους παίκτες του Τσάβι.

Πρόβλημα εντοπίζεται επίσης στις σχέσεις του Φρένκι ντε Γιονγκ με τον προπονητή του. Ο Τσάβι τον αντικατέστησε στο 61ο λεπτό με τον Νίκο Γκονθάλεθ και ο Ολλανδός χωρίς να κρύψει τη δυσαρέσκειά του έτρεξε στα αποδυτήρια. Ο Ντε Γιονγκ φλερτάρει έντονα τις τελευταίες ημέρες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία θα αναλάβει από το καλοκαίρι ο πρώην προπονητής του στον Αγιαξ Ερικ τεν Χαγκ.