Μηχανικοί και μαθητευόμενοι έδωσαν «ζωή» σε μια Bentley T-Series, μετά από 57 χρόνια, σε ένα από τα πιο σπουδαία μοντέλα της γκάμας που διέθετε η βρετανική φίρμα το 1965.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα, για την πρώτη Bentley T-Series βρισκόταν κάτω από το καπό μιας και ο κινητήρας, των 6,200 κ.εκ. V8 είχε να πάρει μπρος για πάνω από 15 χρόνια. Παρά την ακινησία των μηχανικών μερών, η εξειδικευμένη ομάδα αλλά και οι μαθητευόμενο μηχανικοί κατάφεραν σε πρώτη φάση να ζωντανέψουν τον… αραχνιασμένο κινητήρα. Επίσης, ήταν από τα μοντέλα που διέθετε αυτοφερόμενο αμάξωμα, όντας η εξελιγμένη εκδοχή, για την εποχή του.

Προς το παρόν, και έως και σήμερα, έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση της αποκατάστασης, ενώ για να επαναφέρουν σε πλήρη λειτουργία το συλλεκτικό μοντέλο θα χρειαστούν περίπου 18 μήνες. Στόχος της ομάδας που έχει αναλάβει την πλήρη ανανέωσή του είναι να προσφέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με το μοντέλο της εποχής – στο εσωτερικό του ντιζάιν κ.ά. Η Bentley T-Series δέσποζε στην γκάμα της φίρμας έως και τη δεκαετία του ’60. Το θηριώδες μοτέρ απέδιδε 225 ίππους.