Φίλες μου γεια σας. Σήμερα θα σας πω μια ιστορία για τον Τόμας Μπρους, κόμητα του Ελγιν, που μας την υπαγορεύει ο γνωστός δόκτωρ Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής. Ο οποίος, εμφορούμενος από τα ιδανικά της προσφοράς προς το έθνος, επέλεξε να διοργανώσει θεατρική παράσταση με τίτλο «Take me Home», που είναι λέει μια πρωτοβουλία του κινήματος Athena Take me Home.

Τι εστί «Take me Home»; Είναι, λέει, ροκ μιούζικαλ για «τον αδίστακτο

και ασυνείδητο Ελγιν», στον οποίο πάει κόντρα ένας φανταστικός ήρωας που «προσωποποιεί τα αγάλματα, συνομιλεί με την Καρυάτιδα και βάζει σκοπό της ζωής του, την επιστροφή των μνημείων ανεκτίμητης αξίας πίσω στην Ατένα». Το έργο, κατά τους καλλιτέχνες, «επιδιώκει μέσα από τους διαλόγους του, να ξυπνήσει συνειδήσεις και να συγκινήσει καρδιές…». Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει – και φαίνεται αυτό από τη φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση.

Πού θα γίνει η παράσταση; Μα ένα τόσο σπουδαίο έργο που οργανώνει ο δρ. Πατούλης δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί παρά στο Δελφινάριο – ε, συγγνώμη, στο Μέγαρο Μουσικής, που φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στα υψηλά αισθητικά κριτήρια ενός δόκτορος. Ευτυχώς, στην αίθουσα Αλεξάνδρας Τριάντη και όχι στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, διότι θα ακούγονταν οι τριγμοί από τα κόκαλά του.