Απίστευτη εξέλιξη στη μάχη της παραμονής στον Νότιο Ομιλο είχαμε την τελευταία αγωνιστική με τον Διαγόρα να κάνει μυθική ανατροπή σε 55 δευτερόλεπτα και να μένει στην κατηγορία. Το Αιγάλεω άνοιξε το σκορ στο 88′ απέναντι στους Ροδίτες και τους έστελνε στην Γ’ Εθνική, αλλά δύο γκολ του Μπαστιάνου στο 91′ και στο 92′ έφεραν το 2-1 για τον Διαγόρα, με αποτέλεσμα να πέσει ο Αστέρας Βλαχιώτη που έχασε από τον Ηρόδοτο με 2-1 και θα ακολουθήσει τους ΑΕ Καραϊσκάκη, Ρόδο και Ζάκυνθο. Απέφυγε τον τρίτο μηδενισμό η Ρόδος, που κατέβηκε με ενδεκάδα στο παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη και έτσι του χρόνου θα είναι στην Γ’ Εθνική.

Στον Βόρειο Ομιλο, η πρωταθλήτρια Βέροια δεν… χαρίστηκε στην Καβάλα. Παρά το γεγονός πως οι Καβαλιώτες ήθελαν μόνο νίκη για να παραμείνουν στην κατηγορία και άνοιξαν το σκορ στο 7′, οι πρωταθλητές με γκολ των Κάτσε και Μαραγκού το γύρισαν σε 2-1 και τους έστειλαν στην Γ’ Εθνική. Εμεινε ο Πανσερραϊκός με το 0-0 με τη Νίκη Βόλου, έπεσαν επίσης Ολυμπιακός Βόλου και Τρίκαλα.

Οσο για την τέταρτη ομάδα; Ο Απόλλων Λάρισας είναι στους 35 βαθμούς, αλλά έχει οικονομικές εκκρεμότητες που αν δεν τις διευθετήσει έως αύριο θα του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών και θα υποβιβαστεί. Αν καταφέρει να καλύψει τις εκκρεμότητες, τότε υποβιβάζεται ο Πιερικός, που έχει 32.

8 και 15 Μαΐου θα γίνουν τα μπαράζ ανόδου μεταξύ Βέροιας και Λεβαδειακού. Ο χαμένος θα έχει δεύτερη ευκαιρία με τον προτελευταίο της Superleague (22 και 29 Μαΐου).

Β.Μ.