Φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χαμηλή θέση της χώρας σε θέματα ελευθερίας του Τύπου. Εχουν γνώση εκεί στην Κουμουνδούρου επί του θέματος. Τα πιο αντικειμενικά βιντεάκια που κυκλοφορούν, άλλωστε, έρχονται από τις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα, όπου διάφοροι περαστικοί του φωνάζουν (εντελώς αυθόρμητα, είμαι σίγουρος) «σε πολέμησα, αλλά τώρα πολεμάω για σένα» και «είσαι η τελευταία μας ελπίδα». Διδάσκουν ενημέρωση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Αντιρρήσεις

Με τη Νάντια Γιαννακοπούλου τα έβαλε ο Παύλος Πολάκης, γιατί η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόλμησε να ψηφίσει υπέρ της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας στην υπόθεση της Φωτεινής Αραμπατζή. «Ο Θεός ξεχνάει, εγώ ποτέ», της είπε, αλλά μετά δεν έκατσε να ακούσει την απάντησή της. Στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας δεν μπορείς να φέρνεις αντιρρήσεις ή να ασκείς κριτική, ούτε καν αν βρίσκεστε στο ίδιο κόμμα. Τουλάχιστον τους αντιπάλους τους προσβάλλει λιγότερο από τους «συντρόφους».

Κόμματα

Νέο κόμμα προανήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας για μια Ελλάδα «ελεύθερη και ανεξάρτητη που θα πάψει να είναι “προτεκτοράτο”, “κλωτσοσκούφι” και “μπανανία” των κυρίαρχων δυτικών κέντρων και πρώτα απ’ όλα των ΗΠΑ και της ευρωενωσιακής, κατά Μπρεζίνσκι, “αποικίας” τους». Μπράβο στον σύντροφο για την αντοχή του. Καλό θα ήταν να τον ενημερώσει όμως κάποιος πως ο Πούτιν έχει πιο σημαντικές δουλειές πλέον από το να τυπώνει δραχμές.

Λουκάνικα

«Προσβεβλημένο λουκάνικο» αποκάλεσε τον Ολαφ Σολτς ο ουκρανός πρεσβευτής στο Βερολίνο μετά την άρνηση του καγκελάριου να ταξιδέψει ως το Κίεβο. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος από την ουκρανική πλευρά. Εντάξει, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Καλύτερα προσβεβλημένο λουκάνικο, παρά ρωσικό. Στο δεύτερο δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος από τι είναι φτιαγμένο.