Σε κάθε γωνία και διάδρομο του συνεδριακού χώρου είχαν πιάσει πόστο οι υποψήφιοι για την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, μοιράζοντας (οι πιο… οργανωμένοι) τις κάρτες τους με την προτροπή «ψηφίστε με!», μέχρι και την τελευταία στιγμή προτού κλείσουν οι 31 κάλπες εντός του Metropolitan Expo. Στην κάλπη προσήλθε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφότου κήρυξε τη λήξη των εργασιών του 14ου Συνεδρίου και τελευταίου μέχρι τις επόμενες εθνικές κάλπες. Ο Πρωθυπουργός έδωσε πάντως ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου ψήφο εμπιστοσύνης στον νυν γραμματέα Παύλο Μαρινάκη, καθώς θα εισηγηθεί στα νέα μέλη της Επιτροπής την ανανέωση της θητείας του, ενώ εκείνος στις παρεμβάσεις του έδωσε τέμπο διαρκούς εγρήγορσης της ΝΔ «όπου χτυπάει η καρδιά της χώρας και όχι σε μια κομματική γυάλα». Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής από την οποία επιδιώκεται νέο σήμα ανανέωσης αναμένεται μεθαύριο στην κομματική έδρα της Πειραιώς.  

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ. Από τη χθεσινοβραδινή καταμέτρηση προκύπτει ότι πρώτη σε σταυρούς ήρθε η καθηγήτρια Γαλλικών Ολγα Μαγγανά η οποία έχει διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στην Ανατολική Αττική και γραμματέας της ΔΗΜΤΟ Λαυρεωτικής. Την πρώτη πεντάδα αποτελούν με σειρά κατάταξης ο Βασίλης Κατσαρός, πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΕ, ο Κωνσταντίνος Γιαννουλάκης, αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου, ο Κώστας Μητσόπουλος και η Μάρθα Σαμαρά από Αθήνα.

Πέρα από την ανανέωση της Πολιτικής Επιτροπής, η ΝΔ επικαιροποίησε το καταστατικό της (για παράδειγμα, προστέθηκε η συμμετοχή των πρώην προέδρων της ΟΝΝΕΔ στα ex officio μέλη) και επιπλέον ανακοίνωσε το πρότζεκτ «ψηφιακού μετασχηματισμού» της. Στόχος, όπως έλεγαν κομματικά στελέχη, «να γίνει η ΝΔ ακόμα πιο σύγχρονο κόμμα, να ενισχυθεί η συμμετοχικότητα και η ψηφιακή δημοκρατία», ενώ ο γενικός διευθυντής της ΝΔ και πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος χαρακτήρισε το μέλλον «πυξίδα της παράταξης», δείχνοντας σε μια πορεία «με κοινή λογική, με νέες ιδέες». Σύμφωνα με τον νεοδημοκρατικό προγραμματισμό, σε λίγους μήνες θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων μια νέα εφαρμογή για κινητά  (το «MyND») και το webTV του κόμματος.