Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, συνέτριψε με 5-0 τη Νιούκαστλ και θόλωσε το όνειρο της Λίβερπουλ για το quadruple.

Σε ένα «τέλειο απόγευμα» όπως το χαρακτήρισε ο Πεπ Γκουαρντιόλα οι Πολίτες εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία της Λίβερπουλ με την Τότεναμ (1-1) και κατάφεραν να ξεφύγουν τρεις βαθμούς από τους Κόκκινους αυξάνοντας ταυτόχρονα στα τέσσερα γκολ τη διαφορά τερμάτων από τη μεγάλη αντίπαλό τους τρεις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία.

Με τη χθεσινή εμφατική εμφάνιση οι παίκτες της Σίτι και ο Γκουαρντιόλα ήθελαν να δώσουν μια απάντηση στους επικριτές τους για τον τρόπο που έχασαν την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. «Με όλα όσα έχει κάνει αυτή η ομάδα έχετε κάποια αμφιβολία; Για πέντε χρόνια τα κάνουμε αυτό κάθε τρεις ημέρες. Οποιος έχει αμφιβολία για μας δεν ξέρει την ομάδα. Είναι ένα από τα καλύτερα γκρουπ που έχω προπονήσει στη ζωή μου». Ο Γκουαρντιόλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο φινάλε να ισοβαθμήσουν Σίτι και Λίβερπουλ και ο τίτλος να κριθεί στη διαφορά τερμάτων, γι’ αυτό δήλωσε ικανοποιημένος με το μέγεθος του σκορ.

Εκανε επίσης ένα σχόλιο που θα συζητηθεί. Είπε πως «οποιοσδήποτε σ’ αυτή τη χώρα υποστηρίζει τη Λίβερπουλ, ο Τύπος και καθένας».

Στα τρία τελευταία καθοριστικά παιχνίδια για τον τίτλο η Σίτι θα στερηθεί των υπηρεσιών των Γουόκερ, Στόουνς και Ντίας λόγω τραυματισμού.

Στη Λίβερπουλ βλέπουν να ξεθωριάζει το όνειρο της κατάκτησης τεσσάρων τίτλων μετά την ισοπαλία με τους Σπερς. Ο Κλοπ υπογράμμισε τη δυσκολία να αντιμετωπίζουν οι Κόκκινοι μια κορυφαία ομάδα που είναι ξεκούραστη όταν αυτοί αγωνίζονται κάθε τρεις ημέρες και υπενθύμισε γιατί τόσα χρόνια κανένα κλαμπ δεν έχει καταφέρει το quadruple.

Ο Κλοπ προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση με την Τότεναμ η οποία προηγήθηκε με τον Σον ρίχνοντας στο ματς τον Τσιμίκα (64′) στη θέση του Ρόμπερτσον. Ενδιαφέρον για τον έλληνα άσο φέρεται να δείχνει ο Ζοζέ Μουρίνιο στη Ρόμα, σύμφωνα με το Calciomercato.

Η Λίβερπουλ πηγαίνει αύριο στην έδρα της Αστον Βίλα του πρώην αρχηγού της Στίβεν Τζέραρντ, ενώ την Τετάρτη η Σίτι παίζει επίσης εκτός έδρας με τη Γουλβς.

Οριστικά εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, με τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών και άμυνα στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ θα ολοκληρώσει τη σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη νέα βαριά ήττα αυτή τη φορά από την Μπράιτον με 4-0.

Πρώτη εκτός έδρας νίκη από τον Αύγουστο της Εβερτον επί της Λέστερ (1-2) και άνοδος από τη ζώνη του υποβιβασμού, εκεί όπου υποχώρησε η Λιντς μετά την ήττα της από την Αρσεναλ με 2-1. Οι Κανονιέρηδες απέκτησαν προβάδισμα για το τέταρτο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά την Πέμπτη πηγαίνουν στην έδρα της Τότεναμ που ακολουθεί με διαφορά τεσσάρων βαθμών.