Ο Μπόνο παραδίδεται στις λεπτομέρειες των αναμνήσεών του υπογράφοντας την αυτοβιογραφία του. «Surrender» είναι ο τίτλος που της δίνει και σχεδιάζει τα 40 κεφάλαια του βιβλίου να αντιστοιχούν το καθένα σε κάποιο από τα τραγούδια των U2. Ο αρχηγός του ιρλανδικού συγκροτήματος προσθέτει στο βιβλίο και 40 δικά του σχέδια, ώστε ο εκδότης του να το κυκλοφορήσει εντός του έτους.

Το «Surrender» θα καλύπτει τα νεανικά χρόνια του Μπόνο, ο οποίος μεγάλωσε στο Δουβλίνο, θα αναφέρεται στην ξαφνική απώλεια της μητέρας του όταν ήταν 14 ετών, στην επιτυχία των U2 και στο ακτιβιστικό του έργο για την καταπολέμηση του AIDS και της φτώχειας.

Ενα δείγμα του «Surrender» παρουσιάζεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε στις ψηφιακές πλατφόρμες των U2, στο οποίο ο Μπόνο αφηγείται ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του. Το βίντεο κινουμένων σχεδίων βασίζεται στα σχέδιά του με τα οποία απεικονίζει το κεφάλαιο «Out of Control», όπου αναφέρεται στο πώς έγραψε το πρώτο σινγκλ των U2 στα γενέθλια των 18 του χρόνων, ακριβώς πριν από 44 χρόνια.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Ο Μπόνο είπε ότι επέλεξε τον συγκεκριμένο τίτλο επειδή στην Ιρλανδία της δεκαετίας του 1970, όπου μεγάλωσε, η πράξη της παράδοσης δεν ήταν μια φυσική ιδέα για αυτόν. Και καθώς οι στίχοι του έχουν αντλήσει από τις χριστιανικές του πεποιθήσεις, η παράδοση ήταν «μια λέξη που τη χρησιμοποίησα αφού συγκέντρωσα τις σκέψεις μου για το βιβλίο. Εξακολουθώ ακόμη να παλεύω με αυτή την πιο ταπεινή εντολή. Στο συγκρότημα, στον γάμο μου, στην πίστη μου, στη ζωή μου ως ακτιβιστή», πρόσθεσε, περιγράφοντας το βιβλίο ως «την ιστορία έλλειψης προόδου ενός προσκυνητή… Με αρκετή δόση διασκέδασης στην πορεία». Το «Surrender» θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House. Οι επιμελητές του δηλώνουν ιδιαίτερα τυχεροί που ασχολούνται με τα γραπτά του ιρλανδού ροκ σταρ. Οχι μόνο επειδή έχει μια δραματική προσωπική ιστορία να πει, αλλά και επειδή είναι ένας πραγματικά ταλαντούχος συγγραφέας.