Το κίνητρο μίλησε στην 8η αγωνιστική των playoffs. Είναι προφανές πως Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Αρης μπήκαν στο γήπεδο με το… μαχαίρι στα δόντια, απέναντι σε ομάδες που είτε έχουν «αδειάσει» πια, είτε έχουν το μυαλό τους αλλού. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να ζει το μαρτύριο της σταγόνας, μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα και να αφοσιωθούν όλοι στο Κύπελλο. Να αλλάξει η ατζέντα, να βρει τη συσπείρωση που θα πάρει τη θέση της διχόνοιας, η οποία έχει «ποτίσει» την Τούμπα τις τελευταίες εβδομάδες. Και κορυφώθηκε με τα περιστατικά εναντίον Κούρτιτς και Λουτσέσκου την Τετάρτη.

Στον Ολυμπιακό η αυριανή φιέστα καλύπτει όλα τα υπόλοιπα. Δεν έχασε από τον Παναθηναϊκό λόγω αυτού ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να χάσει λόγω αυτού. Οι παίκτες, ιδιαίτερα σε ένα ντέρμπι Αιωνίων, δεν θα πρέπει να σκέφτονται τίποτα άλλο από το πώς να κερδίσουν. Αλλά η γιορτή του Σαββάτου είναι στο μυαλό όλων, αυτό δεν κρύβεται πια. Και στον ΠΑΣ Γιάννινα η νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν εκείνο που έψαχναν σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για εκείνους, αλλά πολύ ευχάριστη. Την έψαχνε, την πάλεψε, τη βρήκε τη νίκη η ομάδα της Ηπείρου. Θετικό είναι το πρόσημό της για όλη τη σεζόν, κανείς δεν θα ζητήσει τα ρέστα για την ήττα στο ΟΑΚΑ ή μια πιθανή αύριο στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Αρης δεν είχαν περιθώρια. Στα φετινά playoffs κάθε τρεις μέρες μπορούσες να φτιάξεις ή να διαλύσεις τη ζωή σου. Σαν να έπαιζαν οι τρεις τους στο… κέρμα την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός πια θα πρέπει να νιώθει άνετος: θέλει νίκη αύριο με τον ΠΑΣ. Του κάνει και η ισοπαλία, αν την ίδια ώρα υπάρξει νικητής στο Αρης – ΑΕΚ. Αυτό είναι το ματς της σεζόν. Οχι μέχρι το… επόμενο όπως συνηθίζουμε να λένε. Ο νικητής βγαίνει στην Ευρώπη. Ο χαμένος… μένει Ελλάδα. Τόσο απλό.