Μεγάλες οι στιγμές που ζουν αυτές τις ημέρες οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ασφαλώς και δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα ο αθλητισμός, τα έχουν ζήσει κατά καιρούς οπαδοί και άλλων δυνατών ομάδων. Τώρα, όμως, ο λόγος για τον Ολυμπιακό.

Απόψε γίνεται στο Νέο Φάληρο η απονομή του τροπαίου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια επικράτηση δίκαιη, καθόσον οι Ερυθρόλευκοι από την αρχή έως τη λήξη της Σούπερ Λίγκας, ήταν αναμφίβολα η καλύτερη, η ποιοτικότερη και η πλέον σταθερή ομάδα. Ναι, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι υπήρχαν ενίοτε κενά στην απόδοση του Ολυμπιακού, τι μπορεί όμως να πει για τους υπόλοιπους που βλέπουν αυτή την έκδοση της ταξιαρχίας του Πέδρο Μαρτίνς σχεδόν με το κιάλι; Ο πρωταθλητής βρίσκεται πανάξια στον θρόνο του.

Και την επόμενη εβδομάδα, ο δρόμος οδηγεί στο Βελιγράδι. Εκεί, ο μπασκετικός Ολυμπιακός θέλει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, να κατακτήσει ξανά την Ευρωλίγκα. Δεν θα είναι εύκολο το εγχείρημα, αλίμονο αν το ταξίδι αυτό θεωρηθεί από κάποιους ως κάτι το εύκολο. Είναι, όμως, βέβαιο πως ήδη έχει κάνει πάρα πολλά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Εδωσε σπουδαία δείγματα (αγωνιστικής) γραφής, κατάφερε να βάλει στέρεες βάσεις στη μετά Σπανούλη εποχή, δημιούργησε νέους πρωταγωνιστές και το ΣΕΦ ήταν ένα σημείο συνάντησης για αρκετούς που μετά τη λήξη των αγώνων έφευγαν με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Οχι μόνο επειδή ο Ολυμπιακός νικούσε αλλά κυρίως διότι αυτό που έβλεπαν τους άρεσε, διαπίστωναν βελτίωση μεγάλη και απολάμβαναν παίκτες – μαχητές που τα έδιναν όλα στο παρκέ. Ολα αυτά είναι τα στοιχεία του εφετινού Ολυμπιακού και αν τα δείξει και στο final 4 του Βελιγραδίου, πολλά μπορούν να συμβούν. Οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες και άλλωστε, ακόμη και σε προηγούμενες διοργανώσεις, ως αουτσάιντερ εκκινούσε ο Ολυμπιακός και τελικά επέστρεφε με το Κύπελλο στις αποσκευές του!