Για ένα ακόμα τετραήμερο θα μείνουν χωρίς γιατρούς τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και του Πειραιά, μετά τη χθεσινή απόφαση της γενικής συνελεύσεως της ΕΙΝΑΠ να συνεχισθεί η απεργία. Σε νέα συνέλευση στο τέλος του τετραημέρου, στις 20 Μαΐου, θα αποφασισθεί η περαιτέρω στάση των απεργών. Ο υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών δήλωσε αργά τη νύχτα ότι «μία μικρή μειοψηφία, κινούμενη από έλλειψη αισθήματος ευθύνης, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των νοσηλευομένων και γενικότερα όσων έχουν ανάγκη νοσοκομειακής περιθάλψεως». Ο υφυπουργός κ. Ι. Κεφαλογιάννης δήλωσε, παράλληλα, ότι «τώρα οι γιατροί καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του κοινωνικού συνόλου».

Ο θάνατος του πατέρα του Θεοδωράκη

Σχετικά με την καταγγελία του Μίκη Θεοδωράκη για τον θάνατο του πατέρα του στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ο υφυπουργός δήλωσε ότι έδωσε εντολή να γίνει διοικητική έρευνα για τη διαπίστωση των περιστατικών της νοσηλείας και του θανάτου.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΜΕΙΝΕ «ΒΟΥΒΟ» ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Το αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο πρώτος διεθνής αερολιμένας της Ελλάδας, έμεινε για πρώτη φορά στην ιστορία του κλειστός από τις 7 χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί. Το ίδιο συνέβη και μ’ όλα τα άλλα μικρά ή μεγάλα ελληνικά αεροδρόμια. Εξ άλλου, τόσο η Διεθνής Ομοσπονδία Πιλότων (IEALPA), όσο και η Διεθνής Ομοσπονδία Ελεγκτών Εναερίου Κυκλοφορίας, φαίρονται αμετακίνητες στην άποψή τους ότι η κατάσταση που επικρατεί στις αεροσυγκοινωνίες εντός της Ελλάδας, κάθε άλλο παρά ομαλή μπορεί να χαρακτηρισθεί. Χθες, στις 7 ακριβώς, απογειώθηκε από το Ελληνικό το τελευταίο αεροπλάνο, μία πτήση της «Αλιτάλια» προς τη Ρώμη. Λίγο αργότερα νεκρική σιγή απλώθηκε στον χώρο του αεροδρομίου. Χθες το βράδυ, συναντήθηκαν στα γραφεία της ΥΠΑ, τα ΔΣ των 7 απεργούντων κλάδων με τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Η. Ντέρο, που τους επρότεινε, υπό την αίρεση της τελικής εγκρίσεως του υπουργείου Συγκοινωνιών, να αυξηθεί κατά 10 ή και 15 δραχμές το ΤΑΤΕ (Τέλος Αεροπορικών Ταξιδιών Εξωτερικού) και τα χρήματα που θα προέλθουν από την αύξηση (30 ή 45 εκατομμύρια δραχμών) να διατεθούν για την ικανοποίηση του αιτήματός τους.