Προχωράει η διαδικασία απόκτησης των F-35, αφού στην Αθήνα βρίσκεται τεχνικό κλιμάκιο της Lockheed Martin και αμερικανών αξιωματούχων (στελέχη του προγράμματος JSF PO – Joint Strike

Fighter Program Office) και χθες είχε συνάντηση με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών. Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης. Στόχος των επαφών είναι να προετοιμαστεί η επίσημη έγγραφη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντας LOR – Letter of Request, η οποία και θα σημάνει την έναρξη της διαδικασίας για την απόκτηση από την Πολεμική Αεροπορία του 5ης γενιάς μαχητικού.