Είναι ζητούμενο να υπάρξουν πρωτοβουλίες προκειμένου το Χρηματιστήριο «να μην αποτελεί μόνο προνομιακό πεδίο των μεγάλων fund και μεγαλόσχημων επιχειρηματιών. Να μην αποτελεί μέσο για κερδοσκοπία, αλλά αντίθετα να συμβάλλει στη βελτίωση  του εισοδήματος των μικροεπενδυτών». Ποιος το ζητάει; Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ως επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήμουν κακός, θα έλεγα πως στο σύμπαν του φραπέ η λύση για να πλουτίσουμε όλοι βρίσκεται στο 1999.

Στροφή

Προσβλήθηκε ο Νίκος Μπίστης με το βυτιοφόρο. Οπότε, έγραψε για να επικρίνει τους παλιούς του συντρόφους που δεν θέλουν να συνεργαστούν με τους νέους. «Ανακάλυψαν», υποστηρίζει, «τη σοσιαλδημοκρατία και την κακοποιούν, γιατί αποκρύβουν ότι και εκεί όπου αυτή αναζωογονείται, αυτό συμβαίνει γιατί κάνει στροφή προς τα αριστερά». Ακριβής στις αναλύσεις του όπως πάντα. Το πιστοποιεί και το τελευταίο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που έκοψε το τιμόνι αριστερά: οι Βρετανοί Εργατικοί με τον Κόρμπιν, που κατάφεραν να γκρεμίσουν μέχρι και τα παραδοσιακά προπύργιά τους.

Θέσεις

Ως πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των συριζαϊκών εσωκομματικών ο Ηλίας Νικολακόπουλος λέγεται ότι έχει εισηγηθεί στον Τσίπρα να αυξηθούν από 300 σε 310 τα μέλη της ΚΕ επειδή λόγω της ποσόστωσης 20% για τους πασοκογενείς κάποιοι, που συγκέντρωσαν περισσότερους σταυρούς από εκείνους που εκλέχθηκαν, μένουν εκτός οργάνου. Δεν θα εκπλαγώ αν η εισήγηση γίνει δεκτή. Ετσι κι αλλιώς, στην Κουμουνδούρου έχουν ένα σετ κανόνων για κάθε περίσταση και για όλα τα γούστα.

Κόσμος

Η Ντόρα Μπακογιάννη ενοχλήθηκε από τον τρόπο που αντέδρασε η Κομισιόν – τόσο αρχικά, όσο και μετά την «ορθή επανάληψη» – στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις. Εχει, είπε, την αίσθηση ότι οι Ευρωπαίοι «κάπου το έχουνε χάσει», πως Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πελαγοδρομεί», τα «παίρνει είδηση» με καθυστέρηση και «ζει σε έναν δικό της γυάλινο κόσμο». Μεταξύ μας δεν έχει άδικο. Η χρονοκαθυστέρηση έχει γίνει ευρωπαϊκός τρόπος ζωής.