«Ο Παναθηναϊκός θέλει να με κρατήσει και έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τη Χοφενχάιμ. Πρέπει να επιστρέψω στη Γερμανία, να μιλήσω με τον προπονητή και να δω τι έχει να μου πει. Στόχος μου είναι να είμαι κάπου βασικός και να παίζω σε κάθε παιχνίδι». Τάδε έφη Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με χθεσινές του δηλώσεις. Ο Σέρβος επί της ουσίας έβγαλε είδηση. Και αυτή δεν είναι άλλη από την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να τον διατηρήσει στο ρόστερ του. Και τούτη τη φορά; Ει δυνατόν να τον αγοράσει κιόλας. Δείχνοντας πως οι εξαγγελίες προς τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τη διοίκηση δεν θα μείνουν μόνο στα λόγια. Οι Πράσινοι θέλουν να επενδύσουν πάνω στη φετινή τους επιτυχία και να εμφανιστούν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν. Με τελικό στόχο να φτιάξουν μια ομάδα που θα επιστρέψει σε επίπεδα πρωταθλητισμού.

Η προσπάθεια παραμονής του σέρβου μεσοεπιθετικού είναι η πρώτη σωστή κίνηση του Παναθηναϊκού στο μεγάλο καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας. Αν καταφέρει και κρατήσει τον Γκατσίνοβιτς θα λύσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που μπορεί να του δημιουργήσει η πιθανή αποχώρησή του: την αναζήτηση ενός χαφ με τα ίδια χαρακτηριστικά, με την ποιότητα που ο Σέρβος έδωσε από τον Γενάρη και μετά. Αν, μάλιστα, χάσει και τον Βιγιαφάνιες, τότε θα πρέπει να βρει δύο βασικούς μέσους που στο 4-3-3 θα πλαισιώνουν τον Ρούμπεν Πέρεθ. Δεν θα είναι εύκολο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αυτή η τριάδα έδειξε να «κουμπώνει» εξαιρετικά. Το να αλλάξουν τα 2/3 θα είναι ένα αληθινό πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε τούτη τη φορά να κινείται πολύ νωρίτερα από άλλες χρονιές, ο Γιοβάνοβιτς θα κάνει μόνο μια εβδομάδα διακοπές και από 1η Ιουνίου θα είναι στη βάση του, γνωρίζοντας πως όλα όσα θα γίνουν το καλοκαίρι, θα επηρεάσουν και τον χειμώνα του. Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Μένει να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός στους κατάλληλους χρόνους και κυρίως να έρθουν εκείνοι που θα κάνουν τη διαφορά.