Είναι ένας τελικός που πάντα θέλουμε να βλέπουμε. Ανεξάρτητα από το πώς, ανεξάρτητα από το τι έχουν στα ρόστερ τους οι δύο ομάδες και μόνο τα ονόματά τους προκαλούν δέος. Λίβερπουλ εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης. Στο Παρίσι. Απόψε το βράδυ για τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, για την ομάδα που θα διαδεχτεί την Τσέλσι στην κορυφή. Τα δύο πιο βαριά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σε έναν τελικό για το στέμμα της βασίλισσας της Ευρώπης. Οχι άσχημα. Κι ας μην είναι εκεί η φανταχτερή Παρί Σεν Ζερμέν και ας μην είναι εκεί η Μάντσεστερ Σίτι του σπουδαίου Πεπ Γκουαρντιόλα. Ετσι κι αλλιώς δύο σπουδαίοι βρίσκονται και στους πάγκους των φιναλίστ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ από τη μία, στην προσπάθειά του για δεύτερη κούπα με τη Λίβερπουλ. Και ο Κάρλο Αντσελότι από την άλλη, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα από τελικούς και κούπες. Εκείνος που κάλεσε άρον – άρον ο Πέρεθ πίσω στη Μαδρίτη γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο: για να κάνει τη Ρεάλ και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εχει φαβορί ο τελικός; Ναι η Λίβερπουλ μοιάζει να ξεκινά από την pole position. Μοιάζει να είναι ένα… κλικ πιο μπροστά από τη Ρεάλ. Ομως έτσι έμοιαζαν και η Παρί και η Μάντσεστερ Σίτι, θύματα των Μαδριλένων στην πορεία προς τον τελικό. Ακόμα και η Τσέλσι, όταν διαμορφωνόταν εκείνο το 0-3 στο Μπερναμπέου, μέχρι που ήρθε το μαγικό πόδι του Μόντριτς για να αλλάξει τα δεδομένα.

Στην πραγματικότητα; Σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί. Και κυρίως, όταν από τη μία υπάρχει το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης και από την άλλη εκείνο της Λίβερπουλ. Στην πραγματικότητα ένας τέτοιος τελικός είναι ο τελικός των ονείρων μας. Και στα όνειρα δεν διακρίνεις φαβορί και αουτσάιντερ, απλά απολαμβάνεις.