– Τον απήγαγε ο Βασιλεύς σας! Αυτή την απάντηση έδινε Ρώσος δημοσιογράφος στους προσκεκλημένους του ΕΟΤ στο Κέντρο «Διόνυσος» που απορούσαν προχθές το βράδυ γιατί δεν παρευρισκόταν στη δεξίωση ο Δαυίδ Οϊστραχ. Πράγματι, αμέσως μετά τη συναυλία στο θέατρο Ηρώδου, ο Βασιλεύς ανεχώρησε με τον διάσημο Ρώσο καλλιτέχνη για τον Ναυτικό Ομιλο όπου και εδείπνησαν. Εφθασαν εκεί στις 11.45 και ανεχώρησαν στη 1 μετά τα μεσάνυκτα. Ο παγκοσμίου φήμης βιολιστής, ο οποίος ενθουσίασε τους Αθηναίους με την υψηλής στάθμης τέχνη του, εδήλωσε χθες το βράδυ στα «Νέα» μετά την επιστροφή του από το Σούνιο, ότι είναι πολύ ευχάριστο γι’ αυτόν το γεγονός ότι τον υποδέχθηκαν στην Αθήνα φιλικά και θερμά. Ο Οϊστραχ αναχωρεί σήμερα την 1.30 το μεσημέρι αεροπορικώς για το Ελσίνκι της Φινλανδίας, μέσω Παρισίων για μία εμφάνιση. Από το Ελσίνκι θα επιστρέψει αεροπορικώς στην Μόσχα. Είπε ακόμα ότι έκανε γνωριμίες και φιλίες με Ελληνες μουσικούς και με την Ορχήστραν του ΕΙΡ. Απήλαυσε, όπως είπε, την φύση και τα τοπία της Ελλάδος, τα οποία τον ξεκούρασαν. Ο Οϊστραχ φαινόταν, πράγματι, ενθουσιασμένος από την αγάπη που του έδειξε το αθηναϊκό μουσικό κοινό. Τον ενθουσιασμό του εξεδήλωσε με την επιγραμματική φράση: «Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις και τα καλύτερα φιλικά αισθήματα για την Ελλάδα»!

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Δύο τουρκικά αεριωθούμενα παραβίασαν το πρωί του Σαββάτου τον εναέριο χώρο της Ελλάδος υπεράνω της Μυτιλήνης. Τα δύο τουρκικά αεριωθούμενα υπερέπτησαν σε χαμηλό ύψος, επί αρκετά λεπτά της ώρας. Πιθανώς εκτελούσαν πτήση προκλήσεως.

ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Θεσσαλονίκη, 31. Του ανταποκριτού μας – Μετά την αποκατάσταση της οδικής και αεροπορικής συγκοινωνίας με την Βουλγαρία, πραγματοποιήθηκε χθες και η σύνδεση των σιδηροδρομικών δικτύων των δύο χωρών, στο πλαίσιο των συμφωνιών του περασμένου Ιουλίου. Στην τελετή των εγκαινίων, που έγινε στη μεθόριο, παρά τον σταθμό της Κούλας, παρέστησαν εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και των σιδηροδρόμων των δύο κρατών, ο πρεσβευτής της Βουλγαρίας στην Ελλάδα κ. Μίντσεφ και ο σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια. Μετά τις ομιλίες εισήλθε στο βουλγαρικό έδαφος η πρώτη ελληνική αμαξοστοιχία και κατόπιν η πρώτη βουλγαρική στο ελληνικό.