Δύο ακόμα «παιδιά» της ΑΕΚ που πανηγύρισαν τίτλους φέτος μακριά από την Ενωση είναι ο Χρήστος Αλμπάνης και ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ο πρώτος στην Κύπρο με τον Απόλλωνα Λεμεσού και ο δεύτερος στη Μολδαβία με τη Σέριφ. Η διαφορά από τις παραπάνω περιπτώσεις είναι πως αμφότεροι αγωνίστηκαν ως δανεικοί και φέτος επιστρέφουν στον Δικέφαλο.

Μάλιστα, για τον Αθανασιάδη φαίνεται πως υπάρχει ήδη απόφαση για παραμονή του. Στην ΑΕΚ προφανώς αντιλήφθηκαν πως ο έλληνας τερματοφύλακας μπορεί να προσφέρει και έτσι θα του δώσουν την ευκαιρία. Αρχικά ο Αθανασιάδης λογίζεται ως δεύτερος πίσω από τον Στάνκοβιτς. Ομως εφόσον κάνει εμφανίσεις ανάλογες με τις φετινές, δεν αποκλείεται αυτή η συνθήκη να αλλάξει.

Η περίπτωση του Αλμπάνη είναι διαφορετική. Ο έλληνας εξτρέμ δεν έχει ακόμα μια εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι άποψη έχει για εκείνον ο Ματίας Αλμέιδα και αν πιστεύει πως μπορεί να τον αξιοποιήσει. Το βέβαιο είναι πως ποδοσφαιρικά ο Αλμπάνης απέδειξε την αξία του.

Ηταν πρωταγωνιστής στη φετινή πορεία της ομάδας του, σκόραρε, μοίραζε, έμεινε μακριά από τραυματισμούς. Η λογική λέει πως θα έχει θέση στο ρόστερ της προετοιμασίας και από εκεί και πέρα θα φανεί αν μπορούμε να μιλάμε για μια εσωτερική «μεταγραφή» για την ΑΕΚ ή ο Αλμπάνης δεν θα στεριώσει ούτε τώρα στην ομάδα.