Με τον Αντριου Γουίγκινς να παιζει και… για τον Στεφ Κάρι και να έχει βραδιά καριέρας, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς νίκησαν με 104-94 τους Σέλτικς στο Game 5 των τελικών του NBA κρατώντας την έδρα τους και κάνοντας το 3-2.

Πλέον, τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Βοστώνη θα επιχειρήσουν να τελειώσουν τη δουλειά και να φορέσουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή για 4η φορά τα τελευταία 7 χρόνια, αλλιώς όλα θα κριθούν σε έναν 7ο τελικό στην έδρα τους.  

Ηγέτης των Γουόριορς ήταν ο Αντριου Γουίγκινς με 26 πόντους και 13 ριμπάουντ, έχοντας βραδιά καριέρας, με τον Κλέι Τόμπσον να προσθέτει 21 πόντους, σε ένα παιχνίδι που ο Στεφ Κάρι (16π.) έμεινε για πρώτη φορά στην καριέρα του χωρίς εύστοχο τρίποντο (είχε 0/9) σε αγώνα playoffs έπειτα από 132 σερί παιχνίδια όπου ευστοχούσε τουλάχιστον σε ένα τρίποντο.

«Ποτέ ξανά δεν ήμουν τόσο χαρούμενος μετά από βραδιά που δεν ευστόχησα σε τρίποντο» τόνισε πραγματικά χαμογελαστός ο Στεφ Κάρι που είχε «καθαρίσει» βέβαια νωρίτερα το δύσκολο παιχνίδι στη Βοστώνη  (νίκη με 107-97 για το Γκόλντεν Στέιτ με 43 πόντους και 10 ριμπάουντ με 8/9 βολές, 7/12 δίποντα, 7/14 τρίποντα και τέσσερις ασίστ του Κάρι)!

Για τους Σέλτικς, που κατέρρευσαν στην τέταρτη περίοδο μετά το buzzer-beater του Τζόρνταν Πουλ στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 27 πόντους, ο Μάρκους Σμαρτ 20 πόντους και ο Τζέιλεν Μπράουν 18 πόντους.

Γ.Λ.