Είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης η σύγχρονη Πυθία της ελληνικής πολιτικής σκηνής; Αν στην κυβέρνηση πίστεψαν πως η φράση «δεν αντέχει ο τόπος να πάμε σε προεκλογική περίοδο ενός έτους» θα ενίσχυε, μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη, το σενάριο για το τέλος της τετραετίας, τότε έκαναν λάθος. Εχω όμως την υποψία ότι μάλλον αυτό ακριβώς ήθελαν: έναν γρίφο που ερμηνεύεται όπως τραβάει η εκλογική ψυχή του καθενός.  

Τοξικότητα

Η Ολγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως προσπαθεί να δραπετεύσει, ρίχνοντας το βάρος των πρόωρων εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορώντας τον για τοξικότητα. Πάντως αυτή τη συνταγή (τοξικότητας ή πίεσης, όπως θέλει το λέει ο καθένας) ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει ξαναχρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Μόνο που τότε οι δημοσκοπήσεις προεξοφλούσαν πως θα κερδίσει, όχι πως θα χάσει.

Γουνάκια

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Παππάς μετά την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για στημένο κατηγορητήριο. Το έχουμε καταλάβει ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση την έχουν δει ΠΑΣΟΚ, αλλά αν ο πρώην υπουργός του φιάσκου των τηλεοπτικών αδειών πιστεύει πως τα γουνάκια θα τον σώσουν επικοινωνιακά, ας τον ενημερώσει κάποιος πως έχουν βγει εκτός μόδας.

Ισορροπίες

Την ώρα που στις συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ οι τούρκοι αξιωματούχοι προκαλούν την αντίδραση των παριστάμενων ελλήνων βουλευτών, ο Γενς Στόλτενμπεργκ παίζει τον ρόλο του τροχονόμου, κρατάει ισορροπίες και εξακολουθεί να μιλάει για διαφορές. Αν δεν το καταλαβαίνει μόνος του, μήπως θα έπρεπε να του εξηγήσει κάποιος ότι η εποχή που ήταν αρκετές οι προτροπές του τύπου «μη μαλώνετε, να είστε αγαπημένοι» έχει περάσει;