Το εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί μετά από σχεδόν μισό αιώνα το διεθνές κύπελλο πυγμαχίας Ακρόπολη.

«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για τον ελληνικό αθλητισμό και φυσικά για την πυγμαχία. Για πρώτη φορά μετά το 1975 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα μοναδικό στολίδι παγκοσμίως, θα γίνει μία διεθνής πυγμαχική διοργάνωση.

Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα του αθλητισμού και τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ιστορικότερο και σημαντικότερο στάδιο του κόσμου και να αγωνιστούν σε αυτό» ήταν το μήνυμα του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας  πυγμαχίας, Χάρη Μαριόλη.

Η αναβίωση της συγκεκριμένης διοργάνωσης παράλληλα με ένα πλούσιο και ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Καλλιμάρμαρο αποτελεί ίσως και το κορυφαίο αθλητικό event του καλοκαιριού και το κυριότερο ανοίγει τον δρόμο για να φιλοξενηθούν και άλλες μεγάλες διοργανώσεις άλλων αθλημάτων σε αυτό τον ξεχωριστό χώρο.

Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση.

Γ.Λ.