Στη Νίσυρο ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το 1ο Συμπόσιο με τίτλο «Διάλογοι της Νισύρου», το οποίο υλοποιείται από το «Ιδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος Αειφορία της Νισύρου» ΑΜΚΕ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής.

Στο Συμπόσιο συμμετέχουν προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που καλούνται να ανταλλάξουν καίριες απόψεις σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη του νησιού, τη γεωπολιτική σημασία της πράσινης μετάβασης, τη βιώσιμη ανάπτυξη των Μικρών Νησιών, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους τα Γεωπάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές μπορούν να αναδειχθούν σε εργαλεία ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κεντρικός ομιλητής των «Διαλόγων» είναι ο πρώην  πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με εισηγητές τον καθηγητή και πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και τον καθηγητή δρα Νικόλαο Ζούρο, πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και διευθυντή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Την έναρξη των διαλόγων σχετικά με τα Γεωπάρκα και τις προοπτικές των προστατευόμενων περιοχών θα κηρύξουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, η καθηγήτρια στο ΕΜΠ και πρόεδρος του ΔΣ ΟΦΥΠΕΚΑ Μαρία Παπαδοπούλου, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, αλλά και ο αντιδήμαρχος Καισαριανής, μέλος ΔΣ του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού) και υπεύθυνος ανάπτυξης δικτύου μονοπατιών Υμηττού, Μάνος Κιτσέλλης. Αύριο τη σκυτάλη θα πάρουν, μεταξύ πολλών άλλων, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου και οι καθηγητές του ΕΜΠ Κώστας Μαθιουδάκης και Ιωάννης Χατζηγεωργίου.