«Το πιο βασικό είναι ότι με τρεις προσθήκες μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και για τη νέα χρονιά για να ξαναδιεκδικήσουμε πρόκριση στο φάιναλ φορ και το νταμπλ στην Ελλάδα».

Τα λόγια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου  δείχνουν εύγλωττα την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό που δεν χρειάζεται να χτίσει από την αρχή. Ο βασικός κορμός υπάρχει και οι πρόεδροι με τον κόουτς (που λογικά πρώτος θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο τουλάχιστον διετίας) θα κάνουν άμεσα τον σχεδιασμό.

Από τους έλληνες αποχωρεί μόνο ο Πρίντεζης (με τον Κώστα Παπανικολάου να τον διαδέχεται πλέον στην αρχηγία) ενώ από τους ξένους αυτοί που κλείνουν το κεφάλαιο «Ολυμπιακός» είναι ο Χασάν Μάρτιν, ο Λιβιό Ζαν Σαρλ και ο Κουίνσι Εϊσι.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θέλει να ψαχθεί για ΝΒΑ, είναι δύσκολο όμως, έριξε γέφυρες και αν τα βρουν στο οικονομικό το πιθανότερο είναι να παραμείνει. Ο Ολυμπιακός και ο κόουτς Μπαρτζώκας απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι ο ιδανικός προορισμός για κάθε παίκτη όπου μέσα από αυτόν θα έχει και την ατομική του βελτίωση (ξεκάθαρα τα παραδείγματα των Φαλ, Γουόκαπ και Ντόρσεϊ).

Συνεπώς ο Ολυμπιακός αναζητά ένα σέντερ πίσω από τον Φαλ (ο Μιλουτίνοφ έχει ρίξει γέφυρες επιστροφής αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι αυτός) και ένα «τεσσαροπεντάρι» που θα έρχεται πίσω από τον Σάσα Βεζένκοβ που έκανε τη σεζόν της ζωής του (με το τέλειο φινάλε μάλιστα με τους 25 πόντους κόντρα στον Παναθηναϊκό στον τελευταίο τελικό).

Αν αποχωρήσει ο Ντόρσεϊ τότε θα κινηθεί για ξένο γκαρντ με σκορ και μακρινό σουτ. Πάντα εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθεί ένας έλληνας παίκτης με προοπτική για το μέλλον.