Θα έχουμε νέο αρχιδιαιτητή; Κατά τα φαινόμενα, από τις βασικές προτεραιότητες του Τάκη Μπαλτάκου είναι να θέσει εκτός παιχνιδιού τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ από τον ρόλο του αρχιδιαιτητή.

Κατά συνέπεια, το… ελληνικό μέλλον του Κλάτενμπεργκ φαίνεται πως είναι στον αέρα! Ο πρόεδρος της ΕΠΟ  ενημέρωσε τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ότι ακόμα δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση σχετικά με την ανανέωση ή όχι του συμβολαίου του 47χρονου βρετανού αξιωματούχου της διαιτησίας. Αρα, αναζητούνται και άλλες λύσεις για τη διαιτησία.

Είπε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής Επιτροπής ο παράγοντας:

«Το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 30/7. Σύμφωνα με το άρθρο 53 του καταστατικού της ΕΠΟ για την ανανέωση του συμβολαίου του απαιτείται θετική εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η εισήγηση αυτή, θετική ή αρνητική, θα γνωστοποιηθεί μέχρι τις 15/7.

Εν των μεταξύ, η ΕΠΟ σε συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, θα εξετάσει και άλλα ονόματα αλλοδαπών αρχιδιαιτητών και υπεύθυνων VAR, με κύριο κριτήριο προτίμησής τους την ενασχόληση με την παραγωγική διαδικασία, ούτως ώστε, σε εύθετο χρόνο να επανέλθει η διαιτησία -ερασιτεχνική ή επαγγελματική – στους έλληνες διαιτητές.

Τα ονόματα των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20/7». Τονίζεται πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε συνάντηση με επτά εκπροσώπους ΠΑΕ. Εκει, ο κ. Παπαϊωαννου της Λαμίας φέρεται να εκδήλωσε ενδιαφέρον να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Λίγκας.