«Σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων, η πίστη σε διαμοιραζόμενες αξίες, που προασπίζουν το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κεφάλαιο και δημιουργούν το πλαίσιο του ηθικού επιχειρείν, δυναμώνει ακόμη περισσότερο. Η βιώσιμη ανάπτυξη και η υπευθυνότητα από εθελοντικό στοιχείο μεταλλάσσεται σε κανονιστικό. Οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις μιας εταιρείας γίνονται εξίσου σημαντικές με τις οικονομικές επιδόσεις της». Με επίκεντρο αυτό το μήνυμα της Ιουλίας Τσέτη, προέδρου του UN Global Compact Network Hellas, υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 20 Ιουνίου 2022 – κατά την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων – η δια ζώσης εκδήλωση μελών του φορέα.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς που έχουν υπογράψει τις Δέκα Αρχές του UN Global Compact είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου ομιλίες που ανέδειξαν πτυχές των τοπικών προκλήσεων και ευκαιριών της βιώσιμης ανάπτυξης, φωτίζοντας παράλληλα σημεία δημιουργίας συνεργιών.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, από την πλευρά της, συνεχάρη το UN Global Contact Network Hellas και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό για το πρόγραμμα «Target Gender Equality» που πρόκειται να υλοποιήσουν καθώς και για τις δράσεις τους για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων. «Στο υπουργείο Εργασίας πιστεύουμε ότι η πολυπόθητη ισότητα των φύλων περνά μέσα από την εργασία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «προωθούμε μέτρα και δράσεις για την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και γυναικείας επιχειρηματικότητας, την ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».