Επισκέψεις

Μετά τη «σύγκρουσή» της με τον τούρκο βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Νατζβάιλερ-Στρούτχοφ. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους και στο μουσείο, κατέθεσε στεφάνι για τα 17.000 θύματα που άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή, ενώ έκανε τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στην μνήμη των ελλήνων Εβραίων που θανατώθηκαν στο στρατόπεδο.

Φόρος τιμής

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ήταν εκείνος που χθες, ανήμερα των 26 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, επισκέφθηκε το Α’ Νεκροταφείο για να αφήσει ένα λευκό λουλούδι στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Στις 6 Ιουλίου ο Παπανδρέου θα ξαναγίνει επίκαιρος με την ονοματοδοσία της αίθουσας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – πριν όμως από αυτό, την εβδομάδα που έρχεται, προγραμματίζεται το επόμενο θεματικό συνέδριο στη Λάρισα, την Τετάρτη, και μερικές μέρες μετά η πρώτη συνεδρίαση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου.

Ημερομηνίες

Οσο συνεχίζονται τα διφορούμενα μηνύματα των κυβερνητικών αξιωματούχων για την ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στην κάλπη τόσο οι εκλογολόγοι βάζουν κάτω τα κομπιουτεράκια για τις ημερομηνίες, με τους περισσότερους να ποντάρουν στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου – με δεδομένο πως σε ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών θα χρειαστούν τουλάχιστον ένας μήνας ακόμα, μαζί με τη διαδικασία των διερευνητικών. Και βάζοντας κάτω τα τεφτέρια (όχι μόνο οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης) καταλήγουν πως, εφόσον αποφασιστεί να είναι πρόωρες, το αργότερο που μπορούν να γίνουν οι εκλογές είναι στις 2 Οκτωβρίου.

Μουσικές συνήθειες

Το ξύλο των δύο τράπερ στα φετινά VMA δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία σε όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ανάμεσά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ούτε θα έπρεπε να είναι για όσους έχουν ακούσει έστω και μια φορά τα τραγούδια τους, τα οποία προμοτάρουν τη βία ως τρόπο ζωής. Και όταν κανείς τολμά να μιλήσει γι’ αυτό, καταδικάζεται ως οπαδός της πολιτικής ορθότητας με υπερβάλλοντα ζήλο.