Μιλώντας για το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε συντρόφους και μη να – sic – αποκρούσουν το γκολ οφσάιντ στο ’93, ενώ αν μπει να δεσμευτούν ότι ο διαιτητής, που θα προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία στις εκλογές, θα το ακυρώσει. Η αρχηγική γλώσσα είτε προδίδει μια τάση ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής, είτε φανερώνει αδυναμία εύρεσης πρωτότυπων παρομοιώσεων. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι χειρότερο, ομολογώ.

Εγκριση

«Αποτελεί πολιτική ύβρη κατά του λαού η κριτική της ΝΔ για το δημοψήφισμα του 2015. Στο δημοψήφισμα ο λαός μίλησε και στις εκλογές που ακολούθησαν ο λαός ενέκρινε». Τάδε έφη Τρύφων Αλεξιάδης. Πράγματι, το 35,56% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 υποστήριξε την κωλοτούμπα. Μόνο που ο Τσίπρας δεν έστησε κάλπες επειδή ήθελε τη λαϊκή έγκριση, αλλά γιατί έχασε τη δεδηλωμένη – αφού 32 βουλευτές καταψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Να τα λένε κι αυτά οι έχοντες δημοκρατικές ευαισθησίες.

Πρόγραμμα

Ρωτήθηκε ο Παύλος Χρηστίδης στα συριζαϊκά ερτζιανά αν χωράει στο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, και η απάντηση ήταν «όχι, τελεία». Ενας καλόπιστος ακροατής θα έλεγε ότι οι κυβερνητικές συνεργασίες παραμένουν δύσκολο σπορ για τα ελληνικά κόμματα. Ενας κακόπιστος, πάλι, θα υπέθετε πως τα κεντροαριστερά τραύματα από την περίοδο 2011 – 2015 δεν έχουν επουλωθεί ακόμη. Ή ότι οι του ΠΑΣΟΚ φοβούνται μήπως ξανανοίξουν.

Μεταγραφή

Ο Πρωθυπουργός είχε ραντεβού με «μεταγραφή» χθες στο Μαξίμου. Ετσι ανακοινώθηκε πως η Αννα Ροκόφυλλου – η οποία έχει στο βιογραφικό της τον τίτλο της συμβούλου του ΓΑΠ στο ΥΠΕΞ και μια υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ για την έδρα που διατηρούσε χρόνια ο πατέρας της – θα κυνηγήσει τον σταυρό με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Για να μη μακρηγορώ, οι πρώην σύντροφοί της δεν εξεπλάγησαν πάντως. Γιατί είχε προλάβει να τη στρατολογήσει στην Κεντροδεξιά ο δήμαρχος της Αθήνας.