Παρότι τα ελληνικά μάτια είχαν επικεντρωθεί στις ελληνικές παρουσίες, το πιγκ πονγκ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους του Renew Europe και των Πρασίνων είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο φιλελεύθερος Μαλίκ Αζμάνι άσκησε κριτική στον Μητσοτάκη για τη χαμηλή βαθμολογία που έλαβε η Ελλάδα στο θέμα της ελευθεροτυπίας, κάνοντας αναφορά στην έκθεση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα και λέγοντας πως ο έλληνας Πρωθυπουργός δεν πρέπει να ακολουθήσει «την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων ηγετών της πολιτικής σας οικογένειας». Η αντίδραση του Μητσοτάκη ήταν έντονη, προτρέποντας τον Αζμάνι να διαβάζει τις αξιολογήσεις αυτές «με κάποια επιφυλακτικότητα», αναφερόμενος σε ΜΜΕ που του ασκούν κριτική καθημερινά.

Η Πράσινη Τίνεκε Στρικ έκανε αναφορά στη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας και τις καταγγελίες για pushback, τονίζοντας πως «δεν είναι ευρωπαϊκή απάντηση να κλείνεις τα σύνορα και να απωθείς τους μετανάστες αντί να επιδεικνύεται την ασπίδα της Ευρώπης». Σ’ αυτήν, ο Μητσοτάκης απάντησε φέρνοντας το παράδειγμα του ιρανού μαθητή από τη Λέσβο που αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις ως παράδειγμα ενσωμάτωσης των μεταναστών και των προσφύγων που μένουν στη χώρα. Μίλησε για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος από την πλευρά της Τουρκίας και προπαγάνδα από την πλευρά της Αγκυρας, ενώ προέτρεψε τη Στρικ να σκέφτεται «περισσότερο “προωθήσεις” (push forwards) παρά “επαναπροωθήσεις” (pushbacks)».

Και οι δύο παρεμβάσεις αναφέρθηκαν αργότερα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ασκεί κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο Μητσοτάκης απάντησε στον Αζμάνι, ταυτίζοντάς τον με τον Βίκτορ Ορμπαν. «Ο κ. Τσίπρας ενοχλείται έντονα όταν ο Πρωθυπουργός αποδομεί, με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, το αφήγημα που έχει υιοθετήσει (…) Ενα αφήγημα που επιχειρεί με μονομερή και αβάσιμα στοιχεία να συκοφαντήσει και να αμαυρώσει τη διεθνή εικόνα της πατρίδας μας», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.