Την έντονη αντίδραση συγγενών των θυμάτων του προκάλεσε με όσα ισχυρίστηκε και χθες στην απολογία του ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» ή «dr Kontos», αρνούμενος μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι έκανε το παραμικρό κακό, προσπερνώντας το βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών εις βάρος ασθενών που τον εμπιστεύτηκαν. Οι υπερασπιστικοί του ισχυρισμοί και οι απαντήσεις του προκάλεσαν πολλές φορές αντίδραση στο ακροατήριο, με τους συγγενείς των θυμάτων να τον αποκαλούν «ψεύτη» και «δολοφόνο».

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας εάν επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από κάποιον, με τον 50χρονο να απαντά: «Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο. Ποτέ δεν επιδίωξα να κάνω κακό σε κανέναν. Πίστεψα ότι με τη βοτανοθεραπεία – μόνο αυτό έκανα εγώ – τους βοηθούσα.

Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δε μπορώ να τους ζητήσω συγγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγγνώμη, δεν φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν». «Ποτέ. Τον σιχαίνομαι» ήταν η αντίδραση της μητέρας ενός θύματος.

Εξάλλου, απολογούμενος πρώην υπουργός που κάθεται για την ίδια υπόθεση στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αρνήθηκε κάθε σχέση με τον κατηγορούμενο.