Ο ΠΑΟΚ έχει καλές ομάδες μικρών ηλικιών. Φαίνεται από τους ποδοσφαιριστές που σταδιακά εντάσσονται στους άνδρες. Δεν θα βγουν όλοι. Ωστόσο, κάποιοι θα ξεπεταχθούν και θα δικαιώσουν τις προσδοκίες του κοινού αλλά και των προπονητών που επένδυσαν πάνω τους.

Την περασμένη σεζόν είδαμε για τα καλά τα προσόντα του Γιάννη Μιχαηλίδη. Αξιοπρόσεκτος αμυντικός και μάλιστα με… καλό πόδι το αριστερό, κάτι που κάνει το όλο πρότζεκτ άκρως ενδιαφέρον. Ο Μιχαηλίδης ικανός και με γερό σουτ, μπορεί να σημειώσει γκολ με το κεφάλι στις προωθήσεις του. Ενας τραυματισμός όμως τον σταμάτησε, τον κρατά λίγο πίσω, αλλά είναι στο χέρι του να επανέλθει.

Υπάρχει και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ταλαντούχος δόθηκε πέρυσι για ένα εξάμηνο δανεικός στην Εουπεν και γύρισε προκειμένου να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίδεται. Ηδη, κατά πως λέγεται, κερδίζει τις εντυπώσεις στην προετοιμασία του Δικεφάλου. Θα μείνει ο μεσοκυνηγός; Ουδείς το γνωρίζει. Αυτό όμως που  όλοι αντιλαμβάνονται μόλις δουν τον ηλικίας 19 ετών Κωνσταντέλια, έχει να κάνει με την ομολογία πως πρόκειται για αξιόλογη περίπτωση. Και ας γυρίσουμε στα της άμυνας: στο φιλικό με τη Χρόνινγκεν αγωνίστηκε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Λογίζεται ως εξαιρετικά ελπιδοφόρος και μάλιστα όλοι στην Τούμπα στάζουν μέλι. Δεκτό. Αμέσως μετά το (πρόσφατο) φιλικό και την καλή απόδοση, όσα συμπεράσματα κι αν μπορούν να εξαχθούν ύστερα από ένα παιχνίδι προετοιμασίας, διέρρευσε πως έγιναν κρούσεις στον ΠΑΟΚ και ο πιτσιρικάς κοστολογείται με περίπου 15 εκατ. ευρώ. Ναι, καλά ακούσατε ή διαβάσατε. Και δεν έχει παίξει ακόμη καλά καλά. Είναι αλήθεια; Πρόκειται για τακτική συνήθη στις μεταγραφές, του στυλ «ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα»; Σίγουρα είναι μια υπερβολή. Που μόνο κακό κάνει στα παιδιά. Οσο ταλέντο κι αν έχουν. Γιατί τους φουσκώνουν τα μυαλά και ενδέχεται να προσεγγίσουν την προσπάθεια που θα κάνουν με τη λογική «πόσα θα πάρω» και όχι με το «πρώτα να παίξω». Και μετά, οι νεαροί θα φταίνε αν αξιώσουν υπέρογκο συμβόλαιο ή στην πρώτη ευκαιρία την κάνουν για το εξωτερικό; Ποιος θα τους έχει στρώσει το χαλί με τις εντελώς λανθασμένες κινήσεις του;