Τη βούληση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και υλοποίησης του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα υπογράμμισαν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης από το βήμα του συνεδρίου του Economist. O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναδεικνύοντας τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής οικονομίας στην παρούσα πολυεπίπεδη κρίση, εκτίμησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί πάνω από 3,1% φέτος, για να προσθέσει ότι «παρά τις αντιξοότητες η Ελλάδα γύρισε σελίδα».

Στην πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς πόρους αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, σημειώνοντας ότι δάνεια συνολικής αξίας άνω των 2,5 δισ. ευρώ έχουν ήδη προεγκριθεί από τις ελληνικές τράπεζες για επενδυτικά projects.

Ενέργεια.Τη σπουδαιότητα των υποδομών LNG της χώρας, όπως του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας, καθώς και των μελλοντικών FSRUs στην Αλεξανδρούπολη για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, λέγοντας πως το LNG ως ευέλικτο καύσιμο ήδη καλύπτει τα κενά που αφήνει το κλείσιμο της ρωσικής στρόφιγγας στην Ευρώπη.

Στον καταλυτικό ρόλο και τη συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία στάθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας ειδική μνεία στα αισιόδοξα στοιχεία που προκύπτουν από την καλή εκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου.

Τη στρατηγική της κυβέρνησης για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας ανέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ μίλησε για τη μεγάλη ανταπόκριση και ραγδαία άνοδο της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, του gov.gr, με τους Ελληνες να εξοικειώνονται πολύ περισσότερο λόγω των συνθηκών από ό,τι αν δεν υπήρχε η πανδημία.

Επενδυτές. Σημαντική αύξηση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα προέβλεψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια ομιλίας του, χθες, στο συνέδριο του Economist, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας είναι μεταξύ των πρώτων χωρών της Ευρώπης στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και η μόνη χώρα που έχει λάβει έγκριση της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης για τη νέα προγραμματική περίοδο. Ειδική αναφορά έκανε και στο ανθρώπινο δυναμικό που έφυγε από την Ελλάδα την περίοδο της κρίσης. «Το brain regain δεν είναι μόνον απαραίτητο για εθνικούς και κοινωνικούς λόγους. Είναι απαραίτητο και για την οικονομία μας» είπε χαρακτηριστικά.