Δεν έπαιξε ο Μάγκνουσον, που θα είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός μαζί με τον Σένκεφελντ. Ο ισλανδός στόπερ αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και χωρίς αυτόν οι Πράσινοι κατάφεραν και κράτησαν στην άμυνά τους. Δεν δέχτηκαν φάσεις από τη Γουότφορντ, ομάδα που πέρυσι αγωνιζόταν στην Premier League, κράτησαν μακριά τους επικίνδυνους μεσοεπιθετικούς από την περιοχή τους και έδειξαν συνοχή σε όλο το 90λεπτο. Ακόμα και όταν υπήρξαν οι αλλαγές του δεύτερου μέρους. Είναι προφανές πως όλοι οι αμυντικοί έχουν αφομοιώσει για τα καλά όσα ζητεί από εκείνους ο Γιοβάνοβιτς εδώ και έναν χρόνο. Και αν ο Μάγκνουσον είναι αυτό που περιμένει ο σέρβος προπονητής, ο Βέλεθ θα ξεχαστεί γρήγορα.

Το ερωτηματικό που γεννήθηκε για τον Παναθηναϊκό μετά το χθεσινό πρώτο φιλικό αφορά κυρίως την επίθεση. Ο Φώτης Ιωαννίδης θα είναι ο παίκτης που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει βασικός στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Δεν αρκεί όμως. Είναι δυναμικός, έχει καλές κινήσεις φορ, είναι πολύ εξελίξιμος και μπορεί χρόνο με τον χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερος. Ιδιαίτερα όταν η ομάδα θα παίζει γι’ αυτόν. Ομως οι Πράσινοι χρειάζονται έναν σκόρερ… ολκής. Που θα κάνει γκολ τη μισή φάση. Δεν περιμέναμε το πρώτο φιλικό του φετινού καλοκαιριού για να το διαπιστώσουμε. Είναι κάτι που πρώτος απ’ όλους, μήνες τώρα, το έχει επισημάνει και ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς. Ο άνθρωπος δηλαδή που στηρίζει όσο κανείς άλλος τον Ιωαννίδη.

Τι άλλο χρειάζονται οι Πράσινοι; Να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν τον εξτρέμ που θέλουν. Αν Παλάσιος και Αϊτόρ για οποιονδήποτε λόγο απουσιάσουν, ο Παναθηναϊκός δεν έχει εναλλακτική επιλογή. Ούτε μία. Μπαλώματα μπορούν να γίνουν πολλά, με τον Καμπετσή, τον Βαγιαννίδη ή οποιονδήποτε άλλον. Αλλά κανονική λύση δεν έχει. Και οφείλει να βρει.