Την ώρα που η αντιπαράθεση των κομμάτων εντός και εκτός Βουλής για τα Aνώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα συνεχίζεται, η κοινή γνώμη εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοκ μετά το προχθεσινό περιστατικό βίας και ανομίας με πυροβολισμούς μέσα στο campus του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Οπως όλα δείχνουν και μετά τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας, η ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο ένας 23χρονος, αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Σημειώνεται πως το νέο περιστατικό βίας μέσα στο Αριστοτέλειο συνέβη προχθές το βράδυ λίγο μετά 10 όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων επιχείρησε να μπει στο πανεπιστημιακό κάμπους αρχικά μέσω της Εγνατίας. Η είσοδός τους απετράπη από την ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας και η ομάδα κατάφερε να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο από άλλο σημείο, από την οδό Εθνικής Αμύνης. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την πλατεία του Χημείου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο 23χρονος με ακόμη ένα άτομο. Ακολούθησε συμπλοκή και πυροβολισμοί με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 23χρονου. Ο τραυματισμένος άνδρας – πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ομογενής από τη Γεωργία και είναι σεσημασμένος – μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς από τον φίλο του, όπου και χειρουργήθηκε.

Δυνάμεις της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Εγιναν συνολικά οκτώ προσαγωγές από ένα όχημα και από άλλα σημεία πέριξ του Πανεπιστημίου όμως τελικά δεν προέκυψε εμπλοκή τους στο επεισόδιο και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το επεισόδιο συνεχίζονται, ενώ από το σημείο της συμπλοκής οι αστυνομικοί συνέλεξαν πέντε κάλυκες και μία βολίδα.