Ενδεχομένως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης βρήκε ιδιαίτερα έξυπνο τον χαρακτηρισμό «Πισπιρίγκου της δημόσιας παιδείας» που επιφύλαξε για τη Νίκη Κεραμέως. Ο σάλος που προκάλεσε, η απόσυρση του σχολίου και η συγγνώμη του είναι η απόδειξη ότι όποιον στόχο κι αν είχε, όχι μόνο απέτυχε με την ακραία δήλωση, αλλά βρέθηκε και στη φάκα που έστηνε. Στην Κουμουνδούρου αποδίδουν την παρέμβαση Βερναρδάκη στην αγωνία της επανεκλογής του. Και με τον Τσίπρα η απόστασή του μεγαλώνει…     

Χαρτί τέλος

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης γνωστοποίησε ότι στις 27 Ιουλίου θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή που παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν στο κινητό τηλέφωνο την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης. Τα δύο έγγραφα θα περιέχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να διεκπεραιώνει οποιαδήποτε συναλλαγή εντός της χώρας χωρίς να κουβαλάει πιστοποιητικά σε χαρτί. «Το είπαμε, το κάναμε» ήταν η δική του επωδός για το νέο μέτρο – σαν να εκπροσωπεί όλη την κυβέρνηση.    

Κλειστά παράθυρα

«Εάν ο ελληνικός λαός κλείσει την πόρτα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δεν θα τους βάλω από το παράθυρο…». Ο Νίκος Ανδρουλάκης στήνει αναχώματα μπροστά σε μια πίεση που γνωρίζει ότι θα ενταθεί, τόσο από το Μαξίμου όσο κι από την Κουμουνδούρου, μπροστά στον νέο μαραθώνιο προς τις κάλπες. Αντιλαμβάνεται ακόμη περισσότερο ότι η πίεση μπορεί να είναι προσεχώς και δημοσκοπική – για να πάρει θέση.

Φωσφοριζέ

Ντυμένη με σακάκι σε απόχρωση έντονου φούξια – στα όρια του φωσφοριζέ – η βουλευτής της ΝΔ Ελενα Ράπτη εισηγήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή εξηγώντας τις «επαναστατικές αλλαγές και τις ευεργετικές διατάξεις» που εισάγει, μεταξύ των οποίων και η τεχνική της κρυοσυντήρησης ωαρίων μέσω υαλοποίησης. Δεν αποκλείω στα βασικά του νομοσχεδίου να έπεισε και την αντιπολίτευση.