«Θα ζητήσω κι ένα γραφείο στην ΕΠΟ από αύριο ως αντιπρόεδρος για να δούμε τι ακριβώς γίνεται εκεί μέσα. Και θα τα βρούμε όλα. Και θα τα ψάξουμε όλα». Αυτή η ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας κρύβει όλο το… ζουμί όσων συνέβησαν έως σήμερα. Και όσων αναμένεται να συμβούν. Ειπώθηκε από το στόμα του ηγέτη του Ολυμπιακού και προέδρου της Superleague, όμως είναι ξεκάθαρο πως συμφωνούν σε αυτό σχεδόν όλοι οι σύλλογοι. Αλλωστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ήταν ο μοναδικός που χθες τάχθηκε τόσο ανοιχτά εναντίον όσων πράττει η διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Το ίδιο έκαναν και ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός, ο ΟΦΗ και πολλοί ακόμα. Είναι προφανές πως όλη αυτή η αναστάτωση που ο ίδιος ο Τάκης Μπαλτάκος προκάλεσε δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς κραδασμούς. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ανεξάρτητα από το πώς λέγεται, θεσμικά θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κοιτάζει τι λένε εκείνοι που πληρώνουν. Αν λειτουργεί αυτόνομα και χωρίς να ρωτάει κανέναν, είτε θα καταστρέψει το προϊόν, είτε θα φύγει απ’ αυτό. Δεν υπάρχει μέση λύση. Ο Μπαλτάκος αποφάσισε να προτείνει πριν ακούσει. Γνωρίζοντας πως αυτό θα φέρει αντιδράσεις. Γιατί το έκανε; Το γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Το να έχεις με το «καλημέρα» όμως απέναντί σου δέκα ομάδες του ποδοσφαίρου και δέκα ανθρώπους που κάθε μήνα πληρώνουν εκατομμύρια για να συντηρήσουν τους συλλόγους τους και να κρατήσουν ζωντανό το προϊόν, μόνο καλό δεν θα σου κάνει. Ο Μπαλτάκος είτε έχει διαβεβαιώσεις πως κανείς δεν τον… κουνάει από τη θέση στην οποία πρόσφατα κάθισε, είτε έχει άγνοια κινδύνου. Οτιδήποτε από τα δύο και αν ισχύει, είναι το ίδιο… επικίνδυνο. Αν δεν υπάρχει σύμπνοια και αν ο ένας αγνοεί τους πολλούς, αργά ή γρήγορα το ποδόσφαιρο θα πέσει στα βράχια.