ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ

«Το αναβαθμισμένο δημόσιο πανεπιστήμιο των “Νέων Οριζόντων” στοχεύει στην απόκτηση γνώσης αλλά και στη βελτίωση της πιθανότητας καλής επαγγελματικής αποκατάστασης σε αρμονία με τις ανάγκες της οικονομίας της χώρας».

«Ισότητα δεν είναι η εξίσωση προς τα κάτω, αλλά οι ίδιες δυνατότητες στους ίδιους ανθρώπους με τις ίδιες φιλοδοξίες και “νοιάζομαι για τους νέους” δεν σημαίνει ότι τους χαϊδεύω τα αφτιά για να τους στρέψω σε σχολές με ανύπαρκτο αύριο».

«Βασική στόχευση είναι η αποδέσμευση του δημόσιου πανεπιστημίου από γραφειοκρατικά και ιδεοληπτικά βαρίδια, αλλά και από την κυβερνητική χειραγώγηση, ώστε η ανώτατη Παιδεία να ξαναβρεί τον ρόλο της ως πραγματικός ιμάντας κοινωνικής ανόδου».

«Τα πανεπιστήμια δεν υπάρχουν απλά για να τυπώνουν πτυχία, αλλά να τροφοδοτούν την πατρίδα μας με επιστήμονες, την οικονομία της με στελέχη, την ανάπτυξή της με τα πορίσματα της έρευνάς τους».

—————

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

«Είμαι περίεργος αν ο κ. Τσίπρας θα έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει ο ίδιος για λογαριασμό του χώρου που εκπροσωπεί μια προσωπική συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας για τις αθλιότητες Βερναρδάκη».

«Αυτός ο “βερναρδακισμός” είναι ουσιαστικά ένας “πολακισμός”. Είναι συριζαϊκός φαρισαϊσμός. Είναι αυτό το οποίο έχει αποκληθεί “ο εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής”. Είναι το τελευταίο σκαλοπάτι του λαϊκισμού…».

«Ολα αυτά έχουν αρχή, μέση και τέλος στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα “τρία μέτρα κάτω από τη γη” του κ. Πολάκη, τα μαχαίρια του κ. Φίλη, η μητροκτονία του κ. Βερναρδάκη…».