Το να εξελίσσεσαι αγωνιστικά είναι σημαντικό για έναν σύλλογο, όμως δεν αρκεί για να αποκτήσεις και ένα διαφορετικό πρεστίζ στην αγορά. Καλώς ή κακώς το ποδόσφαιρο σήμερα είναι – και – οι επαφές που μπορείς να έχεις σε μεταγραφικό επίπεδο. Οι ατζέντηδες με τους οποίους συνεργάζεσαι, οι σύλλογοι που έρχεσαι σε επαφή, το πόσα χρήματα διακινείς στην αγορά. Ο Αρης τα τελευταία χρόνια αλλάζει επίπεδο. Οχι μόνο στο γήπεδο, που έχει καθιερωθεί πια στην πρώτη τετράδα. Αλλά και στον τρόπο με τον οποίο κινείται στην αγορά.

Το επίπεδο στο οποίο μιλάει είναι το ανώτατο. Με τη Φούλαμ για να πάρει τον Καμαρά, που… μοσχοπούλησε έναν χρόνο αργότερα. Με τους ατζέντηδες του Ιτούρμπε. Με τον σούπερ σταρ Ζερβίνιο. Διαπραγματεύεται μεταγραφές τύπου Σάντι Μίνα, χτυπάει και ανοίγει πόρτες στη La Liga και στην Premier League. Οι μεταγραφές, όλες οι μεταγραφές, είναι ένα ρίσκο. Ακόμα και τον… Μέσι να φέρεις, ρίσκο παίρνεις. Το να είσαι μέλος όμως μιας κουβέντας μεταξύ των κορυφαίων στο είδος τους, σε κάνει και να μειώνεις το ρίσκο όλο και περισσότερο κάθε χρόνο και να ανεβάζεις το πρεστίζ σου. Να αποκτάς το brand name που θα σου φέρει και τον επόμενο Ιτούρμπε ή που την επόμενη φορά που θα διεκδικήσεις έναν παίκτη τύπου Σάντι Μίνα, εκείνος θα το σκεφτεί πιο σοβαρά.

Ο Αρης αλλάζει επίπεδο, δυναμώνει το brand name του στην ευρωπαϊκή αγορά και καταφέρνει να γίνει ισχυρός «παίκτης» σε όλο αυτό που λέγεται «αγορά του ποδοσφαίρου». Δεν είναι ξεχωριστό κομμάτι από το αγωνιστικό. Είναι αλληλένδετα. Ακόμα και σε επίπεδο ψυχολογίας, αν θέλετε. Σε βλέπει ο άλλος σαν ισχυρό, σε αντιμετωπίζει διαφορετικά. Με μεγαλύτερο σεβασμό και σε πολλές περιπτώσεις με περισσότερο ποδοσφαιρικό φόβο.