Ενα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο νέο περιλάμβανε η χθεσινή μέρα για την Μπάγερν. Οι Βαυαροί έκαναν δικό τους τον ολλανδό αμυντικό Ματάις ντε Λιχτ, ο οποίος έγινε ο δεύτερος πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία του κλαμπ με προοπτική να ανέβει στην πρώτη θέση. Ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως ο Λέον Γκορέτσκα πέρασε την πόρτα του χειρουργείου για να αντιμετωπιστεί πρόβλημα στο γόνατό του και θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για έξι με οκτώ εβδομάδες.

Ο Ντε Λιχτ προπονήθηκε χθες για τελευταία φορά στο προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους, την Κοντινάσα, αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες και προπονητές του και στη συνέχεια πήρε το αεροπλάνο για το Μόναχο και την Μπάγερν.

Οι Βαυαροί συμφώνησαν να πληρώσουν fix 70 εκατ. ευρώ, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που έχουν δώσει ποτέ για παίκτη μετά τα 80 εκατ. του Λούκας Ερνάντες, ενώ η συμφωνία με τη Γιουβέντους προβλέπει επιπλέον 10 εκατ. ευρώ ως μπόνους επίτευξης στόχων. Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 10 εκατ. ευρώ, ένα λιγότερο απ’ όσα έπαιρνε στο Τορίνο.

Η Γιούβε είχε αποκτήσει τον Ντε Λιχτ το καλοκαίρι του 2019 από τον Αγιαξ έναντι 85,5 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2024 αλλά αρνήθηκε να το ανανεώσει φοβούμενος για την αγωνιστική πτώση που παρουσιάζει η Βέκια Σινιόρα.

Αντικαταστάτης του Ντε Λιχτ στο κέντρο της ιταλικής άμυνας προορίζεται ο ισπανός αμυντικός της Βιγιαρεάλ, Πάου Τόρες. Τα δύο κλαμπ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη Γιούβε να προσπαθεί να χαμηλώσει τις απαιτήσεις της Βιγιαρεάλ που φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Γ.Ν.