Κορυφαίος της βραδιάς για τον Ολυμπιακό; Δεδομένα ο Τικίνιο Σοάρες. Η έκπληξη του Πέδρο Μαρτίνς που θύμισε γιατί τέτοια ματς «χώρου» αποτελούν τη σπεσιαλιτέ του. Ετρεξε πολύ, πίεσε την πρώτη γραμμή άμυνας της Μακάμπι, είχε το δοκάρι από το οποίο προήλθε το γκολ, κράτησε την μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο. Κρίμα που η παρουσία του πήγε τελικά… στράφι από το απίθανο γκολ του Χαζίζι στο φινάλε: «Δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Προηγηθήκαμε και θα μπορούσαμε να βάλουμε και ένα γκολ ακόμα στο πρώτο μέρος. Παίξαμε με έναν δυνατό αντίπαλο σε μια καυτή έδρα και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα στο δεύτερο ματς για την πρόκριση» εξήγησε ο Βραζιλιάνος. Και πρόσθεσε με νόημα πως «όποτε μου ζητηθεί θα είμαι εδώ για να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Παίζουμε για το σύνολο, έχουμε ποιότητα στην ομάδα και όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ιδια γεύση και από τον σκόρερ Φίλιπ Ζινκερνάγκελ: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Το 1-1 ίσως να μην είναι το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα διότι είναι καλή ομάδα η Μακάμπι. Μπορούσαμε όμως να πάρουμε το παιχνίδι. Το γκολ που πέτυχα θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερα». Ο Δανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συνθήκες: «Ο καιρός ήταν πολύ ζεστός και υπήρχε πολύ υψηλή υγρασία. Εκείνοι είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, προπονούνται κάθε μέρα εδώ. Στα πρώτα πέντε λεπτά ήταν πολύ δύσκολα. Ακόμα και στο ζέσταμα είχαμε ιδρώσει πολύ. Στην Αθήνα θα είναι διαφορετικά. Δεν ήταν εύκολο εδώ με τόση ζέστη και σε αυτήν την καυτή έδρα. Πρέπει να προετοιμαστούμε. Με τους φιλάθλους μας και στο γήπεδό μας θα είναι διαφορετικά. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο».

Και όσο για τον Πέδρο Μαρτίνς: «Επηρεαστήκαμε πολύ από τις καιρικές συνθήκες. Σε αυτές τις συνθήκες που παίξαμε με έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο που μας δημιούργησε δυσκολίες. Θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα μπροστά στον κόσμο μας. Είμαστε 100% σίγουροι πως στην Ελλάδα το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Πρώτον γιατί θα έχουμε άλλες συνθήκες και δεύτερον γιατί θα έχουμε 30.000 κόσμο στο πλευρό μας».

Δ.Δ.