Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να εγκρίνει τη συμμετοχή της νεοφώτιστης Καρδίτσας στην Basket League, η οποία θα διεξαχθεί οριστικά με 12 ομάδες τη νέα σεζόν μετά τον υποβιβασμό του Ηρακλή και την αδυναμία των Λάρισας και Ψυχικού να καταθέσουν φακέλους. Κατόπιν τούτου, έπεσε στο κενό η προσπάθεια του Ηρακλή να παραμείνει στην κατηγορία αφομοιώνοντας το ΑΦΜ της Λάρισας, όπως είχε την πρόθεση να κάνει μετά τον συνεταιρισμό του με τον πρώην πρόεδρο της θεσσαλικής ΚΑΕ, Θοδωρή Ριζούλη. Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, μάλιστα, δεν δέχθηκε καν να ακούσει χθες τον Ριζούλη, όπως αυτός είχε αιτηθεί.

Ο Παναθηναϊκός, εξάλλου, ανακοίνωσε και επισήμως την απόκτηση του λιθουανού σέντερ Αρτούρας Γκουντάιτις, ο οποίος έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της χώρας μας αυτό το καλοκαίρι.

Τι άλλο έμαθα; Η Εθνική νέων ανδρών ήταν απογοητευτική κόντρα στο Βέλγιο, έχασε εύκολα με 87-72 και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Καλείται πλέον, όπως μου λένε οι μπασκετικοί, να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Β’ κατηγορία με πρώτον αντίπαλο στους αγώνες κατάταξης την Πολωνία.