Aκόμη και οι πλέον φανατικοί φίλοι του Τριφυλλιού στο μπάσκετ, ένα δεν μπορούν να αρνηθούν: πέρυσι η διαφορά του ΠΑΟ με τον Ολυμπιακό ήταν μεγάλη. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν καταφανώς το πάνω χέρι, οπότε απολύτως λογικό ήταν πως δημιούργησαν ένα σερί υπέρ τους αξιομνημόνευτο. Αλλωστε, η Ευρωλίγκα ήταν ένας ακόμη καθρέφτης. Ο Ολυμπιακός στο final-4, οι Πράσινοι έμειναν πολύ χαμηλά.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον, δηλαδή στο νέο πρωτάθλημα και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Σίγουρα όμως όλοι διαπιστώνουν πως από το ΟΑΚΑ διαφαίνεται μια διάθεση ανανέωσης. Εφυγαν αρκετοί ξένοι παίκτες που ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού και στη θέση τους ήρθαν καλύτεροι ή για να ειπωθεί αλλιώς, άσοι με υψηλότερο ταβάνι και προδιαγραφές. Μένει να φανεί πόσο δυνατό θα είναι το ελληνικό στοιχείο στον Παναθηναϊκό και πόσο θα ζεσταθεί ο κόσμος της ομάδας που δεν ήθελε να παρακολουθεί ένα σύνολο που τρέκλιζε.

Αν θέλει, τώρα, κάποιος να πάει μέχρι το ΣΕΦ, αντιλαμβάνεται πως και εκεί γίνονται κινήσεις ώστε να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός. Οι έως τώρα μεταγραφές προδιαθέτουν για πορεία ανάλογη με αυτή της αγωνιστικής περιόδου που έληξε, τα κομμάτια του παζλ που ήρθαν φαίνεται πως ταιριάζουν στο ρόστερ, οπότε η αισιόδοξη ματιά είναι ξεκάθαρη. Το υλικό είναι εξαιρετικό και μπορεί να πάει έως το τέλος της διαδρομής.

Τι συνεπάγεται με τις ανωτέρω επισημάνσεις; Πως το επίπεδο των δύο ομάδων ανεβαίνει. Οι μονομάχοι θα ρίξουν στο παρκέ όλες τις δυνάμεις τους και ακόμη ποιοτικότερους παίκτες. Με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον όλων να αυξάνεται. Ολο αυτό, σίγουρα είναι προς όφελος του μπάσκετ και των πιστών του αθλήματος.