Δεν θα «κοινοτυπήσει», δεν θα ακολουθήσει την πεπατημένη της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης πάνω στα καμένα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ντράφι όπου πήγε. Γι’ αυτό κάλεσε τον Πρωθυπουργό να νιώσει τους πληγέντες. Πώς; Να διπλασιάσει τις αποζημιώσεις «διότι η ακρίβεια έχει καταστήσει ανεπαρκείς τις όποιες αποζημιώσεις προβλέπονται σε τέτοιου είδους καταστροφές». Μεταξύ μας πάντως, δεν πρωτοτύπησε με τη συγκεκριμένη πρόταση. Κόπιαρε για μια ακόμη φορά τον εαυτό του ενώ ανακοίνωνε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Αντίφαση

Στην ανάλυση του Πάνου Σκουρολιάκου «η Δεξιά, απέβαλε όλες τις μάσκες της παλιάς καλής αστικής ευγένειας και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και βέβαια απέναντι σε όλον τον ελληνικό λαό. Συμπεριφέρεται σαν τον παλιό μετεμφυλιακό χωροφύλακα. Μόνο που ο σύγχρονος πολιτικός αγώνας απαιτεί σύγχρονα πολιτικά εργαλεία, τα οποία, δυστυχώς, η ΝΔ δεν διαθέτει». Η αντίφαση είναι μάλλον τρανταχτή. Ο υπερασπιστής του μοντέρνου επικαλείται το πιο παλιακό επιχείρημα: Τον μπαμπούλα του χωροφύλακα.

Αυτοδιάγνωση

«Η ΝΔ που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο». Η διαπίστωση ανήκει στο γραμματέα του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργο Αποστολόπουλο. Αλλά σύμφωνα με τη διευκρίνιση του ίδιου το κόμμα δεν κάνει αντιπολίτευση στη βάση τοξικής αντιπαράθεσης, απλά αποτύπωσε την κακή διαχείριση της κρατικής μηχανής. Ε, ναι, όταν έχεις πάθει ΣΥΡΙΖΑ, είναι μάλλον δύσκολο να κάνεις αυτοδιάγνωση του προβλήματός σου.

Αποθέματα

Στο μήνυμά του για τη χθεσινή επέτειο ο Κώστας Τασούλας θύμισε ότι με το Σύνταγμα του 1975 η διαφωνία από ποινικό αδίκημα έγινε συνταγματικό δικαίωμα. Το θύμισε για να υπογραμμίσει ότι το τελευταίο «δεν είναι ανάγκη να εκλαμβάνεται ως υποχρέωση διαφωνίας», αφού το κοινοβουλευτικό πολίτευμα έχει ανεξάντλητα θεσμικά αποθέματα για λύσεις. Γεγονός. Ωστόσο, όλοι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα αισθάνονται ότι όποτε συμφωνούν μαζί τους οι συνάδελφοί τους, τότε πιθανότατα δεν πρέπει να έχουν δίκιο.