Εδώ στην Ελλάδα πολλές φορές προσπαθείς να εξηγήσεις το αυτονόητο και υπάρχουν άνθρωποι που δεν το καταλαβαίνουν. ‘Η δεν θεωρούν αυτονόητη την απλή λογική των τριών (στην προκειμένη περίπτωση περισσοτέρων…).

Διότι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς ρώτησε με απλή λογική τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο: «Γιατί διαλέξατε αυτόν που θέλει η ΑΕΚ για αρχιδιαιτητή και όχι αυτόν που θέλουν 11 ομάδες της Σούπερ Λιγκ; Πείτε μας έστω ένα επιχείρημα».

Και αυτό είχε να κάνει με την απόφαση του κ. Μπαλτάκου να αντικαταστήσει τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ με τον Στέφεν Μπένετ ως νέο αρχιδιαιτητή την ώρα που οι 11 από τις 14 ομάδες της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας επέμεναν στην παραμονή του κ. Κλάτενμπεργκ.

«Μα οι δύο από τις τέσσερις ομάδες του Big4 δεν τον ήθελαν» ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, με τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού Λεωνίδα Μπουτσικάρη να παρεμβαίνει λέγοντας: «Και εσένα δεν σε ήθελαν οι δύο από τους τέσσερις του Big 4 αλλά δεν είχες θέμα με αυτό, κύριε Πρόεδρε».

Ενώ από την πλευρά του ο Κώστας Καραπαπάς συνέχισε: «Λοιπόν, δέχομαι και ας το μάθουν όλες οι ομάδες της Super League ότι δεν τις υπολογίζεις. Θες Big 4; Πες μας λοιπόν γιατί αγκαλιάζεις με τόση θέρμη αυτό που θέλει το 25% που εκπροσωπούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους φιλάθλους και όχι το 75% που είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός;».

Και εδώ έρχεται η λογική του παραλόγου από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αφενός αγνοώντας – αρχικά – την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας της Σούπερ Λιγκ (11/14) και αφετέρου ακολουθώντας την επιλογή δύο εκ των τεσσάρων ομάδων του Big4 αγνοώντας τις άλλες δύο που παραδοσιακά και διαχρονικά διαθέτουν και τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο φίλαθλο κοινό.

Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση των ομάδων της λίγκας να ανακοινώνει ότι προτείνει στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου (η οποία ουσιαστικά επικυρώνει το «θέλω» του εκάστοτε προέδρου) τον Αγγλο Στέφεν Μπένετ ως διάδοχο του Κλάτενμπεργκ.

Αρα αν αύριο αποχωρήσουν οι πρόεδροι των ομάδων που βάζουν τα χρήματά τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αυτό ποιος θα το συντηρήσει; Μήπως οι πρόεδροι των Ενώσεων;

Ας είμαστε σοβαροί.