Παναθηναϊκός και Βόλος έμειναν στο 0-0. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τους παίκτες του να αποκτούν ρυθμό ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Σλάβια Πράγας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League (4/8). Η ομάδα του Οσβάλντ Τανσό δημιούργησε αρκετές φάσεις από το 30′ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι στο δεύτερο 45λεπτο, έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα δώσει το τελευταίο του φιλικό πριν από τις διπλές αναμετρήσεις με τη Σλάβια, αντιμετωπίζοντας τη Φόλενταμ την Πέμπτη 28 Ιουλίου (20:30, Cosmote Sport 1).

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, αποκτώντας από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά εκτός από το σουτ του Καρλίτος που έφυγε άουτ στο 3′, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση στα αντίπαλα καρέ. Από τη μεριά του, ο Βόλος από το 30′ και μετά ανέβασε την απόδοσή του, πίεζε ψηλά και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, χάνοντας αρκετές και μαζεμένες ευκαιρίες για να σκοράρει. Πρωταγωνιστής στις περισσότερες εξ αυτών ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο 22χρονος επιθετικός νικήθηκε στο 52′ από τον Κλέιμαν, δεν βρήκε εστία στο 54′, σημάδεψε το δοκάρι στο 58′ και η κεφαλιά του από κοντά στο 60′ πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Βόλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι (65′ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (65′ Σάντσες), Σένκεφελντ (65′ Πούγγουρας), Μάγκνουσον (65′ Σάρλια), Χουάνκαρ (65′ Γκάνεα), Αλεξανδρόπουλος (65′ Βαγιαννίδης), Πέρεθ (78′ Ηλιάδης), Καρλίτος (46′ Τσέριν), Αϊτόρ (78′ Σαρδέλης), Παλάσιος (78′ Φρόκου), Ιωαννίδης (65′ Καμπετσής).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Γιούχα, Εσκοβάλ, Μεταξάς, Λούνα (78′ Λυμπεράκης), Μπαριέντος, Σιέλης, Ταχάτος (85′ Ουντρεάγκο), Μεθκίδα, Φερνάντες (85′ Παπαθανασίου), Φαν Φερτ (78′ Σταμένκοβιτς).

Ο Γιοβάνοβιτς

Μετά το ματς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνισε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του: «Δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη. Δεν είχε σημασία σήμερα, αλλά σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε. Γενικά δεν υπήρχαν πολλά πράγματα που να μου άρεσαν. Ισως να μη βοήθησε το γεγονός ότι ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στη Λεωφόρο ή ότι ο Βόλος έπαιξε αρκετά κλειστά.

Δεν είχαμε ρυθμό και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Ο Βόλος είχε 3-4 καλές ευκαιρίες, τις οποίες δεν είχε στα προηγούμενα παιχνίδια. Μάλλον, το γεγονός ότι δεν ήμασταν καλοί στην ανάπτυξη μας έκανε να έχουμε αρκετά προβλήματα».

Και συμπλήρωσε αναφερόμενος στο δημιουργικό κομμάτι: «Είναι κάτι που μας ανησυχεί. Είναι κάτι που το γνωρίζουμε, δεν είναι θέμα ενός παίκτη, αλλά θέμα ολόκληρης της ομάδας. Είμαστε σε μία φάση, όπου έχουμε αργή ανάπτυξη. Το θέμα της δημιουργίας πάντα υπάρχει στο ποδόσφαιρο και χρήζει καθημερινής δουλειάς. Ο ρυθμός είναι πολύ σημαντικός για να καταφέρουμε να δημιουργούμε καλύτερα. Προς το παρόν δεν έχουμε τον ρυθμό που θα ήθελα».