Ο Βίντα έχει τον λόγο του που επιλέγει την ΑΕΚ. Προφανώς έχουμε αφήσει πολύ πίσω μας τις εποχές που γινόταν αλαλαγμός όταν ερχόταν έστω ένας ποδοσφαιριστής που είχε συμμετάσχει ή επρόκειτο να συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Οχι μόνο στην ΑΕΚ. Γενικώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το να πάρεις με μεταγραφή έναν «μουντιαλικό» ήταν μια πολύ σπουδαία υπόθεση. Τώρα φυσικά και δεν είμαστε πλέον σε τέτοιες εποχές. Ομως και πάλι, το να έχει η ΑΕΚ στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές που παίζουν με τις εθνικές τους ομάδες σε Μουντιάλ είναι κέρδος.

Είναι κέρδος αγωνιστικό, ειδικά αν μιλάμε για εθνικές ομάδες από την Ευρώπη ή τη Λατινική Αμερική, καθώς φανερώνει ποιότητα. Σε τέτοιες Εθνικές, άλλωστε, ο ανταγωνισμός είναι με ποδοσφαιριστές που παίζουν σε τοπ κλας πρωταθλήματα. Επίσης είναι κέρδος για το πρεστίζ της ΑΕΚ. Είναι κέρδος ακόμα και οικονομικό, καθώς η ΟΥΕΦΑ πριμοδοτεί τους συλλόγους που δίνουν ποδοσφαιριστές στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Επομένως ακόμα και σε αυτές τις εποχές, όσο πιο πολλούς μουντιαλικούς έχεις τόσο πιο αναβαθμισμένο είναι το ρόστερ.

Αν το Μουντιάλ του 2022 γινόταν κανονικά μήνα Ιούνιο, όπως μάθαμε και αγαπήσαμε από μικρά παιδιά, τα δεδομένα όσον αφορά την ΑΕΚ θα ήταν τα εξής: Σίγουρα θα πήγαινε ο Τσούμπερ με την εθνική ομάδα της Ελβετίας. Επίσης είναι πιθανότατο να είχαν κερδίσει θέση στην αποστολή του Ιράν και ο Μοχαμάντι με τον Χατζισαφί. Και μέχρις εκεί. Διότι κατά τα άλλα δεν υπήρχε κάποιος άλλος. Ακόμα και ο Σιμάνσκι που το πάλευε, με το τέλος της σεζόν δεν είχε καταφέρει να κερδίσει θέση στις κλήσεις της Εθνικής Πολωνίας. Ο Βίντα δεν επέλεξε την ΑΕΚ. Και αυτό είναι καλό για την Ενωση.